Tänään hakuiltiin sadekuuroisessa ilmassa. Aake oli jälleen mukana tallaamassa aluetta ja sai sen jälkeen käydä haukkumassa yhden äijän.
Reetulla neljä maalimiestä, joista molemmissa etukulmissa yhdet. Todella vauhdikkaat pistot ja hyvät ilmaisut. Sitten väliin yksi tyhjä molemmille puolille, joilla juostessaan Reetu työskenteli taas oikein urakalla taaksepäin. Jotain tarttis kai tehdä, mutta kun on jo vanha koira kyseessä eikä kisojakaan tule muuta kuin mitä tänä kesänä mahdollisesti käydään kokeilemassa, niin annetaan asian olla. Vielä löytyi kaksi äijää tyhjien jälkeen, ne haukuttiin ok, vaikkakin lyhyesti eli mm:t olisi voineet haukuttaa kauemmin.

Mentiin vielä tämän jälkeen kentälle ottamaan vähän noutoja - ohjattu oikealle, tasamaa, tunnari ja kaukot.
Reetun ohjattu hyvä merkkeineen kaikkineen. Tasamaa tehtiin pk-kapulalla ja se oli muutoin hyvä mutta tuli suoraan sivulle. Toinen kerta perään ja nyt autoin eteen tulemisessa. Reetu raukka oli vähän sekaisin kun ohjatussa luovutti sivulla ja sitten pitikin muistaa tulla eteen. Tunnari hieno, oma rivin päässä oikealla. Kaukoissa en ottanut kuin seiso-maahan-seiso piiiiiitkillä viiveillä, yritti taas ennakoida seiso-istu vaihtoa.

Aaken vauhtitreenit ovat siis todellakin tehneet tehtävänsä ja nyt laskettiin vähän kierroksia. Eka ohjattu meni sinkoiluksi, yritti noutaa ilman merkillä käyntiä, meni kuitenkin merkille uudella käskyllä. Otettiin merkki uudelleen ja nyt hyvä, tästä lähetys noutoon. Nouto ihan ok, mutta teki aavistuksen omaisen kaarron keskimmäistä kohti... Kääk, ei kai talven ongelma nosta päätään?! Otettiin koko liike uudelleen ja nyt merkki hyvä, nouto edellisen toisinto: muutoin hyvä mutta keskimmäinen veti aavistuksen puoleensa.
Tasamaa hieno, vähän kapulan paino yllätti. Tunnarityöskentely hyvä, mutta pudotti kapulan sivulla. Tämä oli oma mokani, otin palkan näkyviin ennen kapulan suusta ottamista. Toinen tunnari, nyt oma vasemmalla, joka sujui hyvin luovutuksineen kaikkineen kun ohjaajakin malttoi mielensä. Kaukojen asentojen vaihdot todella nopeat, mutta siitä hyvästä käytti surutta vanhaa tekniikkaa...