Tänään jätin hakutreenit väliin kun sovimme Maijun ja Ellun kanssa että treenaamme tokoa yhdessä ja ohjaamme toisiamme. Laitettiin myös kehänauhaa kahdelle sivulle että saatiin vähän kokeenomaisuutta ja ruutu kulmaan.
Reetu oli mukana lähinnä siksi ettei se olisi repinyt verkkareitaan jäädessään kotiin, enkä ottanut sen kanssa mitään ihmeellistä - vain ruudun ja luoksetulon seisomisen. Ruutu tehtiin vasemmalle: merkki hyvä, ruutuun juokseminen hyvä, mutta kun oli pitkästä aikaa ruudun ympärillä nauha, niin vähän ihmetteli sitä, mutta meni kuitenkin hidastelun jälkeen ruudun sisälle. Luoksetulossa jätin lelun palkaksi ja seisahtuminen oli nopea.

Aaken kanssa halusin kokeilla lauantaisen kokeen ruutu + ohjattu -yhdistelmää. Eka ruudun merkki hyvä, palkkasin ja otin takaisin. Toinen merkki myös hyvä. Ruutuun lähtö oli hyvä, mutta hieman ennen ruutua kaarsi vasemmalle, ruudun ohi. Seis-käskyllä kyllä pysähtyi, mutta meni saman tien maahan. Jatkoin kuitenkin ohjaamista ja meni yhdellä lisäkäskyllä hienosti ruutuun. Otettiin uudelleen merkki, se hyvä ja nyt ruutuun meno samoin.
Ohjattu vasemmalle ja nyt keskimmäinen oli 2kg pk-kapula. Se näkyi todella hyvin ruohoalustalla verrattuna ohjatun kapuloihin, mutta hyvä niin. Merkki hyvä, merkillä Aaken katse kiinnittyi takaoikeallani olevaan ruutuun. Lähetyksessä nytkähti ruutua kohti mutta lähti kuitenkin hienosti noutoon haluttuun suuntaan. Kääntyi kuitenkin kohti keskimmäistä mutta huutaessani "seis" pysähtyi! Jee! Uusi ohjaus vasemmalle ja nyt toi kapulan. Tästä nostin tosi ilon. Otettiin uudelleen ja merkki edelleen hyvä - ja ohjatun merkiksi tosi vauhdikaskin, toi myös varmasti vasemman kapulan. Katsoi kyllä keskimmäistä, mutta ei sen enempää.
Lopuksi kaukojen seiso-maahan-seiso kestolla, meni ok.

Ellu ja Maiju huutelivat lähetyksissä oikein urakalla "käsky" ja "kutsu" ja alkuun Aake meinasikin lähteä heidän huuteluistaan, mutta pian malttoi odottaa minun käskyäni. Hieno juttu.