Ellun ja Maijun kanssa treenailemassa. Aake otti ohjatun oikealle, luoksetulon pysäytyksillä ja idarin. Ohjattu tehtiin kahdesti ja se sujui hyvin siitäkin huolimatta että Aaken mieltä hieman kaihersi vasemmalla oleva ruutu. Luoksetulon seisominen hyvä, maahan meno hieman erikoinen: käskyn saatuaan meni vähän aikaa siksakkia kyyryssä ja painautui vasta sitten maahan. Aakelle on yhtäkkiä tullut hirveästi vauhtia tähän liikkeeseen ja pysäytykset ovat muuttuneet hitaammiksi, lue: ei saa vauhtia pysähtymään (tarttis varmaan selata näitä sepustuksia taaksepäin että ollaanko muka treenattu vauhtia tähän liikkeeseen sen kummemmin, mielestäni ei...). Idarissa kierrettiin rinkiä ilman pysäytyksiä ja loppuun hieno seisominen josta vapautus palkalle.
Lopuksi kaikki koirat, Reetu, Milli, Aake ja Miro ottivat paikalla olot, meidän pojat istui, mustat makasivat. Aika oli neljä minuuttia ja Reetu istui kuin patsas, Aake korjasi kerran etutassujen asentoa. Bonuksena kentän laidalla saapasteli fasaanikukko, mutta Aake kesti sen ;).
Minulla oli koirat jo autossa kun päätimme ottaa vielä kuuntelutreenin eli Maiju huuteli "maahan" eri äänensävyillä ja oman koiran piti malttaa istua vieressä ja kuunnella reagoimatta. Aakelle tämä ei ollut ongelma, se ei välittänyt Maijusta, mutta Reetu meni aluksi maahan heti kun käsky tuli minun käyttämälläni äänensävyllä. Vahvistin istumista ja pian pysyikin hyvin Maijusta huolimatta.

Reetun kanssa yritin myös sössiä ja onnistuinkin siinä mainiosti :(. Tässä täytynee saada arjen asiat ensin kuntoon ja miettiä vasta sitten treenausta.