Tänään treenattiin pitkästä aikaa nurmikentällä eli jokirannan "vedenottamolla" - en siis tiedä mikä se oikeasti on. Luvassa oli tunnari, idari, ruutu ja kaukot. Pa*ka haisi kyseisessä paikassa tuttuun tapaan ja mielestäni myös pilaantunut kala. Treenien jälkeen totesin että niin vain nenäni oli oikeassa, koirat bongasivat kalan ja linnun jäänteitä. Oli siis hyvää häiriötä pojille.

Reetu aloitti tunnarilla, jossa oli 10 hajutonta + oma kapula rivissä. Työskenteli hyvin, mutta pitkä ja ruohon peitossa ollut kapularivi tuotti hieman vaikeuksia koska ilmiselvästikin Reetu osasi laskea kuuteen. Kun oli haistellut kuusi kapulaa, kääntyi riviä takaisin ja tutki niitä selvästi ihmetellen että eikö omaa olekaan joukossa. Yhdessä kohtaa luulin että ottaa vain jonkun ja tuo sen, mutta malttoi mielensä ja jatkoi haistelua ja pian hoksasikin että kapuloita on lisää. Sitten oma nousi varmasti.
Idari meni hienosti. Ruutu sen sijaan oli hakusessa. Nauhat kiinnostivat kovin ja Reetu menikin nenä niitä pitkin. Kenties tässä oli oppitunti aiheesta "et voi olla aivan satavarma mitä vahvistat" sillä kun olen ottanut kohteen koskettamista, niin kenties Reetu onkin yhdistänyt sen nauhan koskettamiseen? Kosketusalustahan on ollut aivan ruudun takaosassa. No, oli miten oli, otettiin sitten ruutua narupallon kanssa.
Loppuun kaukot ja niissä seiso-maahan-seiso pitkällä viiveellä. Ennakoi ekan seisomisen jälkeen istumista.

Aakella samat kuviot, yllätys yllätys... Tunnari oli huippu! Samoin idari meni niin hyvin kuin Aake vain osaa. Mutta sitten tuli ruutu ja se hetki jonka vuoksi on kannattanut kiskoa tuskastuneesti hiuksia päästä painiessani kaikkien näiden ruutuongelmien kanssa: Merkki loistava ja ruutuun meno täydellinen - täyttä laukkaa ruudun takaosaan ja seis ja maahan salaman nopeudella! Toinen kerta perään ja se oli yhtä loistava. Sitten leikittiin lähietäisyydeltä ruutua. Nyt tiedän että Aakenkin on mahdollista tehdä täydellinen Reetu-ruutu, tosin toivon mukaan ilman ääniefektejä.
Lopuksi kaukojen seiso-maahan-seiso ja Aakekin ennakoi istumista, muutoin vaihtoi asennot hienosti. Melkein jopa peruutti ;).

Aivan lopuksi kun koirat saivat juoksennella vapaana otin etäohjausta kahden kummun luona: lähetin ne milloin yhdelle, milloin toiselle kummulle ja välillä juoksutin kummulta toiselle. Hienosti sujui.