No niin, vihdoinkin aikaa kirjoittaa viimeisimmän kokeen kulusta. Sääksi oli luvattu auringon paistetta ja lämmintä, joten mitään turhan vauhdikasta ja käsistä lähtevää Aakea en odottanut kehään vieväni ;).
Aloitettiin paikalla oloilla. Aake päätti heti alkuun että ei nappaa ja kun tulimme istumisen piilosta esiin, oli se kauniisti makaamassa. Niin, mitä tästä opimme? Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin varma liike... En tiedä oikeasti oliko Aakella evvk-asenne vai johtuiko maahan meneminen siitä että jostain kumman syystä en tehnyt ennen liikkeen alkua normaaleja rutiinejamme, mutta joka tapauksessa nolla "varmasta" liikkeestä. Paikalla makaaminen meni hyvin, piste meni "levottomuudesta" eli siitä kun Aake heiluttaa häntää häirinnässä. Yksilöliikkeet oli sekoitetussa järjestyksessä. Aloitettiin ruudulla, joka olikin aika vaikeasti ruohotupsuisessa hiekassa ja vielä aavistuksen pois päin viettävässä kohdassa. Ruudun nauhoja ei siis voinut nähdä. Vähän Aake etsiskeli katseellaan ruutua, mutta meni sinne kuitenkin hyvin. Käskytin sen aivan liian aikaisin maahan ja kun kävelin kuviota näin että tassut olivat nauhan päällä. Ajattelin että voi ***** taas nolla tästä, mutta ylläri oli suuri kun tuomari sanoi liikkeen jälkeen että tänään tuomitaan niin että jos on nauhan päällä niin on vielä ruudussa. Itse treenaan ja ajattelen niin että nauhan päällä on ulkona ja oletin tietysti että kaikki muutkin ajattelevat niin. Tämän jälkeen idari, jossa Aaken seuraaminen oli aika löysää, asennot otettiin oikein yhdellä käskyllä. Nyt sitten kostautui se, etten katso saamiamme pisteitä vaan jatkan keskittyneesti seuraavaan liikkeeseen, sillä saatuani arvostelun myöhemmin käteeni yllätyin että olimme saaneet liikkestä vain 7,5. Kukaan kanssakilpailijoistakaan ei ymmärtänyt mistä noin alhaiset pisteet, enkä enää tässä vaiheessa viitsinyt kysyä tuomarilta, tuskin olisi hänkään enää muistanut syytä. Ok, seuraaminen oli löysää, mutta niin se oli kaikilla muillakin. Mutta tämä oli liike josta tuomari oli todella tarkka, pisteitä oli vaikea saada edes "täydellisellä" suorituksella.
Tästä jatkettiin kaukoihin. Aloitettiin istumisella ja kun olen vahvistanut ensimmäistä seisomaan nousemista todella paljon treeneissä, oli Aake vähän h-moilanen kun annoinkin istu-käskyn. Toisella nousi hienosti. Jatkossa asennot vaihdettiin hyvin, hieman eteni, mutta vain pisteen verran. Tämän jälkeen metallihyppy. Ei muuta sanottavaa kuin se että poimi jälleen todella varovasti pientä kapulaa hiekalta.
Toinen osa aloitettiin tunnarilla ja tämän homman Aake hoiti varmasti kotiin. Jatkettiin luoksetuloon ja siinä oli taas vauhtia yli tarpeen, joten seisominen venyi. Maahan meno oli sitä mitä Aake on viime aikoina esittänyt eli liika vauhti venytti tätäkin. Mistä tämä yhtäkkinen vauhdin lisäys luoksetuloon?!
Sitten seurattiin ja se menikin oikein hyvin. Loppuun se toinen suuri mörkö ruudun lisäksi eli ohjattu. Arpa toi vasemman ja jos aloitimme mokaamalla varman liikkeen, niin nyt jatkui todella hakusessa olevien liikkeiden onnistuminen! Aake lähti merkiltä varmasti noutamaan vasenta, ei yrittänytkään keskelle. Se mistä menetimme pisteitä oli lo:n maahan lyömä lätkä mikä oli merkkinä kapulan paikalle ja jota Aake haisteli hetken ennen kuin otti kapulan. Loppusaldo 250p ja harmittavan kuuden pisteen päässä ykkösestä. Ilman nollaa... No, toki tavallaan harmittaa noin kintaalle jääminen, mutta toisaalta ei harmita yhtään sillä ne todella takunneet liikkeet onnistuivat tänään - vaikkeivät täydellisesti - ja Aake teki töitä vaikka sää oli kuuma.

Höh, tämähän oli Aaken koepäiväkirjaan kuuluva teksti, mutta en kyllä viitsi enää alkaa muokkaamaan. Menkööt vaikka tyyli onkin hieman eri kuin aiemmissa teksteissä. Tätä se helle teettää.