Tänään tulikin hieman kiirus treenaamaan kun säätiedotus lupasi että illan tai yön aikana tulee kauhea vesisade ja se jatkuu huomisen päivän. Ei treenejä siis huomenna, oletan.
Anjalan koulun hiekalle siis - rakensin luoksetulon pysäytykset vasempaan reunaan, niitä merkkejä hyväksi käyttäen idarin siihen viereen ja oikealle, hieman kauemmas mutta kuitenkin aika lähelle, ohjattu luoksetulon suuntaisesti.
Reetun kanssa aloitettiin seuraamisella, hidas ja normikävely ok, juoksemisessa otti vähän etäisyyttä ja täyskäännökset alkuun väljät. Idari meni hienosti, hyvät pysähtymiset ja seuraaminenkin ok. Luoksetulossa hyvä vauhti ja stopit huiman hienot.
Ohjatussa olin vienyt kapulat jo valmiiksi, mutta se ei Reetua hämännyt kuten ei suht lähellä olleet luoksetulon merkit/jättö, vaan toi vasemman varmasti. Lopetettiin kaukoihin: ekalla jätöllä tekniikka huono ja eteni, kävin jättämässä uudelleen ja nyt tekniikka ok. Otin todella pitkillä viiveillä ja pyrki ennakoimaan seuraavaa asentoa, mutta yllättävän hyvin malttoi kuitenkin.

Aaken seuraaminen hienoa, hetkittäin vilkuili ympärilleen, mutta ei rikkonut rytmiä. Idarissa seisominen hyvä, samoin istuminen, mutta siinä jostain syystä kääntyi sen verran voimakkaasti vastaan että etutassut liikkuivat hieman. Ohittaessani Aaken annoin uuden istu-käskyn ja kiersin ringin uudelleen ja nyt pysyi hyvin. Maahanmeno sujui ok.
Luoksetulossa eka seisominen loistava, maahan venyi. Tein sitten niin että vein Aaken seisomiskohtaan ja otin muutaman maahan menon. Nopeutta saatiinkin siihen käsimerkillä. Tämän jälkeen taas koko liike, mutta kävi kuten arvasinkin, Aake meni ekalla pysäytyksellä maahan. Uusi yritys ja nyt seisominen hieno kuten myös maahan meno.
Ohjattussa vasemmalle Aake ei hahmottanut kapulaa, jonka olin siis vienyt valmiiksi. Kenttä on vaikea, hiekkaa joka on kovin heinittynyt ja siihen vaalealaippainen kapula, niin ei ihme. Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin, olen aivan onnesta soikeana Aaken ohjattavuudesta! Juoksi merkiltä lähtiessä kohti luoksetulon merkkiä -> seis + ohjaus oikealle -> Aake juoksi kauas kapulan taakse -> seis + täällä-kutsu -> Aake tulee kohti ja huomaa matkalla kapulan jonka nappaa mukaansa ja palauttaa hienosti. Jes, kyllä nämä on niitä upeita hetkiä kouluttamisessa (vaikkei moisesta suorituksesta pisteitä kokeessa paljoa tulisikaan), kun koira tekee jotain sellaista ihan heittämällä, mikä on ollut sille aiemmin todella vaikea juttu. Ehkä me vielä joskus tehdään Aakenkin kanssa "kuunteleeko koirasi" -treeniä...!
Vein kapulan uudestaan ja nyt merkki + nouto todella vauhdikkaat.
Loppuun tuttuun tapaan kaukot pitkillä viiveillä ja tänään Aake teki ne oikein mallikkaasti.