Tänään rakensin pojille sellaisen rysän kehään että vaikeaksi osoittautunut "satakuntalainen kehäjärjestyskin"  kalpeni ;). Ruutu ja ohjattu olivat kuten em. järjestyksessäkin, lisäksi niiden merkit ja lähetyspaikat olivat idarin yhtenä sivuna ja kaiken päälle luoksetulon merkit olivat ruudun suuntaisesti noin 10m päässä ruudusta, ohjatun merkki oli yksi luoksetulon merkeistä. Ajattelin että jos tästä selviävät niin ei ole ongelmia missään kehäviritelmässä, olin kyllä virittänyt sellaisen sumpun että.

Reetu aloitti ja ensin ruutu oikealle. Merkki ok, ruutuun meno hieman epävarma ja menikin luoksetulon puoleisesta sivusta sisään. Haki oikean paikan hyvin. Kävin palkkaamassa ja otettiin uudestaan ja tällä kertaa priima suoritus.
Idari meni loistavasti, seuraaminen hyvää eikä kulmissakaan kääntänyt liikaa, asennot otettiin hienosti.
Luoksetulossa seisominen meni vähän pitkäksi, annoin käskyn ehkä turhan vaisusti. Toinen kerta ja nyt hieno stoppi, maahan meno myös hyvä, sivulle tuloa ennakoi rajusti ja meni taas peruuttamiseksi ja jäi vähän kauas.
Ohjatussa olin vienyt kapulat jo valmiiksi, tällä kertaa käytettiin pienempiä. Tässä oli siis vaikeutena se, että merkin molemmin puolin oli merkit noin 8m päässä. Merkille meno vauhdikas, noudossakaan ei ollut ongelmia, ylimääräiset merkit eivät hämänneet. Palautuksen sen sijaan Reetu ajatteli kai tehdä ruudun kautta -> kutsuin sivulle. Otettiin vielä toinen kerta ja nyt Reetu lähti noutoon vasemmalle - olen usein haetuttanut sillä ensin toisen puolen ja sitten toisen ja nyt se sitten vanhasta muistista teki niin. Seis+ohjaus ja nouti hienosti oikean kapulan. Kolmas kerta toden sanoo ja nyt aivan loistava suoritus. Luovutuksesta vapautin ruualle.

Ja sitten vailla jarruja ollut Aake... Treenikassi ja sen luona odottamassa oleva ruokakippo jäivät suoraan ruudun merkin taakse ja ihmettelinkin ekalla merkille lähetyksellä että jopas lähti kuin telkkä pöntöstä. Aake kai ajatteli että onpa helppo treeni kun heti lähetetään syömään - oli siis pinkomassa sapuskalle pää kolmantena jalkana. Pysähtyi hienosti käskystä ja otettiin lähetys uudestaan. Tuuli kävi kipolta ruutuun päin ja pari-kolme lähetystä meni niin että Aake kaarsi tuulen alle ja nuuhkutteli aromeja. Tämän jälkeen sain suoran merkille menon. Ruutuun lähetys hieno, meni aivan suoraan. Otettiin uudestaan ja nyt merkki ok, mutta siitä lähetettäessä kaarteli matkalla ruuanhajujen mukana. Meni kuitenkin yhdellä lisäohjauksella ruutuun. Vielä yksi kerta ja nyt sekä merkki että ruutu hyvät. Kiersin kuvion ja Aake pysyi hyvin ruudussa.
Idarissa asennot otettiin hienosti, seisomisessa kääntyi vähän vastaan joten kiersin uudestaan ja nyt pysyi. Seuraaminen oli ihan jees, ruuan puoleisella sivulla vähän ajatus karkasi.
Luoksetulon seisominen hieno, maahan-käskyllä puolestaan jäi seisomaan, uudella käskyllä alas. Otin maahan menon uudestaan ja nyt meni ok. Vauhtia on seisomisen jälkeen aivan liikaa ja minä käskytän liian hissukseen siihen nähden. Toki käsky on napakka, mutta vielä napakammin se pitää antaa. Sivulle tulo hyvä.
Ohjatussa myös Aake nouti oikeanpuolimmaisen. Merkki hyvä ja siitä lähetettäessä meni aavistuksen sivussa ollutta merkkiä kohden, mutta haki hienosti katseellaan ja hoksasi kapulan. Nouto loistava ja luovutuksesta nopea vapautus syömään.