Tänään treenattiinkin vetisellä Moision kentällä. Koko päivän on satanut vettä ja kenttä ei ollut imenyt kunnolla vaan oli kopin puoleisesta päästä vähän löllö - mutta sehän meille sopi, tuli taas hieman erilainen alusta.
Aloitettiin Reetun kanssa ohjatulla ja kapulat olin vienyt jo etukäteen valmiiksi. Ensimmäisellä merkille lähetyksellä hidasti turhan aikaisin, joten otin sen uudestaan. Nyt vauhti oli hyvä merkille asti. Noudettiin oikea ja hienosti sujui. Vein kapulan takaisin ja lähetin Reetun merkille. Vauhti oli hyvä ja palkkasin tästä, kapulaa ei haettu.
Tämän jälkeen luoksetulo viistosti ohjattuun nähden. Molemmat stopit aivan superhienot ja kun vauhtiakin oli niiden välillä, niin eipä voinut kuin ihastella. Jatkettiin seuraamisella ja tänään Reetu meni todella nätisti, ei hosunut liikaa vaan malttoi pitää paikkansa.
Tunnarissa kapulat olivat rivissä ja Reetun hieno vire jatkui: ripeä kapuloille meno, hyvä työskentely ja varma palautus. Loppuun kaukot ja sain jatkaa ihastelua kun Reetu otti asennot hyvällä tekniikalla ja hosumatta. Pidin viivettä käskyjen välillä, mutta Reetu ei ennakoinut yhtään. Vapautin palkalle.

Myös Aake aloitti oikean ohjatun hakemisella. Merkki hyvä, samoin itse nouto. Palautti kapulan ripeällä laukalla, mutta katseli samalla pitkään vasenta kapulaa (tai sitten jotain rusakkoa pusikossa...), mutta se ei siis kuitenkaan vaikuttanut palautukseen mitenkään.
Sitten lauantaina prakannut luoksetulo... Nyt unohdetaan ainakin toistaiseksi takapalkka, joten kävin aina joka stopista palkkaamassa Aaken. Vauhti oli joka välillä edelleen kova, mutta stopit olivat loistavat! Minäkin tajusin antaa todella painokkaat käskyt. Otettiin vielä toinen kerta ja edelleen vauhti kova ja stopit hienot. Jee! Vai pitikös tästäkin liikkeestä ottaa vauhti pois kaiken varalta...?
Seuraamisessa Aake loisti tänään, esitti sitä osaamistaan mitä on viime kokeissakin esittänyt. Yhdessä vasemmalle kääntymisessä oli vähän edessä, mutta se johtui minun huitovista käsistäni. Maiju oli saanut oman treeninsä tehtyä ja kommentoi Aaken seuraamisesta että se käyttää todella näyttävästi takapäätään käännöksissä. Ei liioittele kuten Reetu usein tekee (siitä on niin kiva viskoa peffaa...) vaan ... ööö ... käyttää sitä sopivan näyttävästi.
Tunnarissa oli hosumista, meni taas pari kolme kertaa kapuloita edestakaisin ennen kuin malttoi haistella kunnolla, otti ja palautti oman varmasti. Toisella kerralla yhä hosumista vaikkei yhtä paljon kuin äsken. Kolmannella kerralla malttoi aloittaa haistelun suht hyvin, meni vain kerran päästä päähän ja sitten otti oman. Tähän hosumiseen liittyy se että Aake kävelee kapuloiden päältä ja samalla mahdollisesti siirtää niitä tassuillaan. Nyt sitten otetaan tästäkin vauhtia pois ja toistaiseksi tästä saa palkaksi vain kehut.
Aakekin lopetti kaukoihin, asennot vaihdettiin hienosti, eikä viiveellä annetut käskyt aiheuttaneet ennakointia. Vaikka tänään tekniikka oli Aakella hyvä, niin pientä etenemistä oli kuitenkin. Aake teki kuitenkin parhaan taitonsa mukaan, enempää ei voi vaatia. Silloin kun muut vaihdot menevät parhaalla mahdollisella tavalla, ongelmia tuottaa seisomisesta istuminen. Aake ei osaa peruuttaa istumaan, pahimmillaan se vetää takapään alle etutassujen ollessa liikkumatta, parhaimmillaan taas siirtää sekä taka- että etupäätä vatsan alle. Se ei siis osaa peruuttaa etupäällä takatassujen päälle.