Nyt kun kokeita ei ole tiedossa pitkiin aikoihin, uskaltauduin lauantaina kokeilemaan maalla kuuteleeko koirasi -treeniä. Reetuhan on sitä tehnyt aikaisemminkin, mutta Aakelle tämä oli ensimmäinen kerta.
Koska pihalla ei tilaa kauheasti ollut, tein lyhyen "radan". Ensin lähetys eteen kapulalle, siitä merkille oikealle, kapula pois, lähetys vasemmalle esteen yli (tässä välissä oli kopin katolle menevä ramppi ja se osoittautui vaikeaksi molemmille pojille) ja siitä merkille, tästä kutsu luokse niin että hieman kaartaen vasemmalle piti poimia kapula mukaan.

Reetu teki hienosti kapulan nouto, seis, lähetys merkille ja kapula pois. Tämän jälkeen piti siis juosta esteelle ja hypätä yli, mutta ramppi veti niin kovin puoleensa että juoksi ensin kopin katolle muutaman kerran ennen kuin hoksasi jatkaa matkaa rampin ohi ja hypätä esteeen. Tästä lennosta ohjaus merkille ja se sujui hienosti. Kutsu ja ohjaus kapulalle ja siitä sivulle. Hienoa Reetu! Tehtiin sama vastakkaiseen suuntaan ja se sujui huomattavasti paremmin, taisi yrittää esteen jälkeen vain kerran kopin katolle.

Aake meni noutoon hyvin, samoin siitä merkille. Sitten alkoi ongelmat: se ei yksinkertaisesti suostunut luopumaan kapulasta (no, onhan tähän törmätty ohjatussa kun Aake on mennyt ottamaan keskimmäisen suuhunsa...). Vaikka miten käskytin, niin ei. Alkoi jo tulla sijaistoimintaakin, ensin yritti tulla luokseni, mutta kun vain käskytin merkille takaisin niin se alkoi kiertämään vieressäni ollutta autoa ympäri. Siis irti käskyllä kävi kiertämässä auton ympäri ja meni takaisin merkille. Kun asiasta ei näyttänyt tulevan mitään tällä lailla, annoin Aaken tulla kapulan kanssa sivulleni. Tästä lähetin sen uudestaan merkille ja parin toiston jälkeen se myös luopui kapulasta. Lähetettäessä hyppyyn myös Aake meni ensin muutaman kerran kopin katolle ennen kuin juoksi esteelle ja hyppyyn. Siitä merkille meno hieno, eikä ongelmia ollut luoksetulossa ja kapulan hakemisessa siitä matkan varrelta.

Tehtiin vielä kerran Reetun kanssa rata läpi ja se meni hienosti, Aaken kanssa rata mentiin ilman ensimmäistä noutoa, lähetin suoraan merkille.
Reetusta tämä on kiva leikki, mutta Aake-Armas-Putkiaivon huumorintaju ei ainakaan näin ensimmäisellä kerralla riittänyt oikein kunnolla jutun juoneen. Aaken mielestä asiat tehdään niin kuin ne on opeteltu (eihän kapulaa koskaan saa pudottaa suusta vaan se on aina tuotava minulle, näin on opetettu!) ja tällainen ihme sekoilu sai sen selvästi hämilleen. Siitäkin huolimatta voin vastata otsikon kysymykseen että kyllä kuuntelivat! Aakekin sitten lopulta!

Tänään minun piti mennä ensinnäkin treenaamaan Maijun ja Ellun kanssa, mutta oli pakko lähteä kaupoille joten se jäi tällä kertaa. Sitten ajattelin että iltalenkillä treenataan, mutta olikin sen verran kuuma sää eikä tullut otettua vettä mukaan että ajattelin antaa janoisten poikien vain nostella koipea koko lenkin. Omatunto on huono kun näin lorvitaan, mutta kyllähän me ollaan Aaken kanssa loma ansaittu ;).