Lähdettiin Aaken kanssa Paraisille treeneihin ja sain näin Aakelle kokeenomaisen treenin - vieras kenttä, vieraat koirat ja kuitenkin palkattiin kehässä. Juuri tällaista harjoitusta olemme kaivanneet!

Aloitettiin paikalla oloilla, ensin istuminen noin 2,5 minuuttia. Kuikuilin Aakea välillä piilosta ja näytti istuvan varmasti. Lo vahvisti tämän. Jatkettiin paikalla makuulla, aika vain pari minuuttia koska joukossa oli myös aloittelevia koiria. Aake makasi rauhallisesti ja satuin kurkkaamaan juuri häirinnän aikana piilosta ja Aake ei pyörittänyt häntäänsä ropelina kuten aiemmin, vaan muutaman kerran rauhallisesti heilauttaen.

Tehtiin yksilöliikkeet sääntökirjajärjestyksessä ja koska jätin seuraamisen väliin, aloitettiin idarilla. Alkuun seuraaminen haahuilevaa, joten en antanut ekalla sivulla käskyä. Tämän jälkeen Aake keskittyi tekemiseen ja niin seuraaminen kuin asennotkin olivat ok. Maasta ennakoi vahvasti mukaan, seisoessa ja istuessa malttoi odottaa hyvin.
Luoksetulo sujui upeasti, vauhtia hyvin ja stopit hienot.
Ruutu tehtiin oikealle. Tämä meni aivan poskelleen alusta asti. Kun kehotin Aakea etsimään ruudun, sattui toinen koirakko tekemään juuri silloin noutoa ruudun takana ja Aake tietysti katseli vain heitä. Sitten huomasimme että hyppyeste oli turhan lähellä merkkiä ja Eva kipaisi siirtämään sen sivuun, merkistä vasemmalle. Aaken merkille lähetys ok, mutta siitä lähetettäessä oli ihan ulalla. Katseli estettä ja aprikoi että pitäisikö sen yli hypätä. Lopulsta Aake lähti oikealle, näyttämääni suuntaan, muttei hahmottanut ruutua. Johtuiko keltaisista merkeistä soralla vai vain yksinkertaisesti siitä että pallo oli pahasti hukassa, mutta juoksi reilusti ruudun vasemmalle puolelle. Meinasi jo lähteä kauempana olleelle paikalla olojen piilolle, mutta hoksasi kuin hoksasikin ruudun ja meni siihen ok. Kiersin kuvion mutten kutsunut. Otettiin ruutu vielä uudelleen ja nyt meni suht suoraan, tosin vasemmasta sivusta sisään.

Toinen osio aloitettiin ohjatulla ja se tehtiin vasemmalle. Kapulat tulivat hieman hankalasti, noudettava vasen jäi varjoon ja oikeanpuoleinen puolestaan aurinkoon, jolloin se näkyi todella hyvin. Varjossa ollut vasen oli sitä vastoin aika hankala nähdä - ihmisenkin. Merkille meno hyvä, mutta sitten Aake lähti väkisin noutamaan oikeanpuoleista kapulaa. Sain käskyttää sitä todella kovin ennenkuin luopui aikeestaan ja käänsi suunnan vasemmalle ja toi haluamani kapulan. Otettiin ohjattu uudelleen ja nyt sitten Aake päätti niin kovin noutaa vasemman että lähti sille menemättä merkille. Seis ja ohjaus merkille -> ok, lähetys noutoon ja se ok.
Hyppynoudossa asetteli hieman kapulaa suuhunsa, muutoin ok. Tunnarissa taas merkkasi oman kapulan heti kun se osui kohdalle, mutta kävi hosumassa ensin vähän muualla ennen kuin nappasi oman ja palautti sen.
Kaukot tein niin että autolla odottava palkka jäi taakse. Eva huitoi käsillään esittäen lo:ta ja Aake pyrki ennakoimaan asennon vaihdot jo siitä. Tänään kaukoissa oli vauhtia ja asennot tehtiin säpäkästi, vapautin palkalle.

Huoh, ei kovin lupaavat treenit tulevia kokeita ajatellen, mutta tällaistahan tämä on, ylä- ja alamäkeä vuorotellen. Kiva kuitenkin että paraislaiset ottivat meidät mukaan treeneihinsä "vieraileviksi tähdiksi", teki oikein hyvää minulle ja Aakelle päästä treenaamaan vieraaseen ympäristöön. Kiitos Eva, Heikki ja kumppanit!