Tänään en ottanut Reetua mukaan ja johtuiko siitä, mutta Aake oli ihan luvattoman huono. Ensimmäisenä tehty idari meni vielä hienosti, tämän jälkeen luoksetulotkin ihan ok - eka seisominen hieman pitkä, otettiin uudestaan ja nyt meni maahan, kolmannella kerralla todella hieno stoppi. Jatkettiin maahan pysäytykseen ja se hieno.
Olin tehnyt vanhanaikaisen kehän, jossa ruutu tehtiin vasemmalle. Merkki ok, ruutuun meni taas vasemmasta sivusta. Uusi ruutuun lähetys ja nyt ei osannut lähteä merkiltä oikeaan suuntaan vaan meni luoksetulon merkille. Uusi yritys ja nyt ruutuun. Vielä yksi kerta ja taas luoksetulon merkille josta autoin ruutuun. Huoh. Tällä hetkellä turhauttaa hieman, olen aivan neuvoton ruudun suhteen. Joskus voi treenata muutaman toiston peräkkäin onnistuneesti ja välillä koko liike tuntuu olevan totaalisen hakusessa ja hyvä jos yksi onnistunut liike saadaan aikaiseksi. Ja masentaa tuo Aaken ihme ajatuksenjuoksu: yhden kerran treenissä sattuu menemään ruutuun sisään sivusta (tai takaa), sen yhden ainoan kerran jälkeen tarjoaa sivusta menemistä treeni treenin perään. Mutta ruutua liikkeenä ollaan harjoiteltu muutama vuosi ja sen suoritustapa ei mene jakeluun niin että se osattaisiin "varmasti...
Otettiin ohjattu väliin, suuntana vasen. Vein itse kapulan ja Aake katseli aivan jonnekin muualle. Merkki ok, mutta kun olisi pitänyt siitä lähettää eteenpäin, käveli pyörätietä koiran ulkoiluttaja ja antoi koiransa jäädä seisomaan ja tuijottamaan Aakea. Koira oli siis noudettavan kapulan takana, joten en lähettänyt Aakea vaan jäin odottamaan josko he jatkaisivat matkaa jossain vaiheessa. No lähtivät lopulta ja kun lähetin Aaken noutoon niin oli aivan ulalla, ei mitään hajua mitä liikettä oli suorittamassa. Maiju tuli lo:ksi ja nyt saatiin liike onnistumaan. Ja kun turhautumisen ja päivittelyn makuun olen päässyt, ihmettelen miksi Aake on jo jonkun aikaa mennyt aina merkille ja kääntynyt oikealle. Ennen on osannut ennakoida lähetettävän suunnan kääntymällä merkillä jo valmiiksi sinne päin, mutta sekin taito on kadonnut jonnekin. En ymmärrä en.
Loppuun vielä ruutu ja kun onneksi sattui se kerta että ruutu löytyi, vein ruuan palkaksi sinne.

Aake oli tänään siis varsin alavireinen. Kenties Reetun aiheuttaman kilpailun puuttuminen teki siitä laiskan tai sitten kyse on yksinkertaisesti treeniuupumuksesta. Kun treenataan keskenämme, Aake on todella innoissaan, mutta pitää seurata tilannetta että onko porukkatreeneissä vire kehnompi. Koko kesä on treenattu hullun lailla ja olemme kyllä molemmat - jos ei tauon niin - hieman löysemmän tahdin tarpeessa. Mutta syksyn koekausi vasta alkaa ja tuntuisi hullulta ajatukselta jäädä tauolle tässä vaiheessa. Tietty jos tilanne siltä näyttää niin pakkohan niin on tehdä, mutta katsotaan nyt jonkin aikaa onko kyse vain hetkellisestä notkahduksesta. Treenejä pitää varmaan hieman muuttaa ainakin porukkatreeneissä, ei toistoja yksi kerta riittää jos on onnistunut.