Treenien kangereltua ja oman kisafiiliksen ollessa aika alhaalla, lähdin kuitenkin ajamaan kohti Forssaa koska Aake vaikutti pirteältä. Ei se ota jos ei annakaan, vaikka huonoa kisakokemusta en Aakelle halunnutkaan.
Koepaikalla Aaken innostunut vire jatkui, kunnes aloitimme suorituksemme paikalla oloilla. Nämä liikkeet tylsistyttivät Aakea sen verran että paras terä katosi - kun oli aika kuuma sääkin.
Istuminen sujui hienosti, kympin arvoisesti. Paikalla makuun alas laitto meni ok, samoin makaaminen, mutta ylös nousu tuotti hieman vaikeuksia vetelöityneelle Aakelle.

Yksilöliikkeet tehtiin arvaukseni mukaan satakuntalaisittain, joten aloitettiin ruudulla vasemmalle. Tämän Aake suoritti kympin arvoisesti, eikä muutaman päivän takaisesta haparoinnista ollut tietoakaan.
Ohjatussa arpa toi meille jälleen vasemman kapulan noudettavaksi. Merkille meno hieno, samoin lähtö noutoon. Sitten Aake alkoi kaartaa kohti keskimmäistä kapulaa ja käskytin sen seis. Nyt vain olin liian nopea käskyissäni, sillä juuri kun "seis" alkoi tulla suustani ulos, Aake korjasi suuntansa kohti vasenta kapulaa. Kuuliaisena poikana se kuitenkin pysähtyi, mutta lähti uudella tuo-käskyllä jatkamaan tehtäväänsä ja toi vasemman kapulan hienosti.
Seuraavana viime kokeessa kangerrelleet kaukot. Nyt kaikki asennot vaihdettiin yhdellä käskyllä ja nopeasti, mutta puutteellisen tekniikan vuoksi eteni aavistuksen.
Ensimmäinen osio päätettiin seuraamiseen ja tänään Aake ei näyttänyt parasta osaamistaan. Suurimman osan aikaa seuraaminen toki oli hyvää, mutta alkuun sille tuli black out. Lähdimme seuraamiseen läheltä merkkiä, joten Aake ajatteli että tehdään idaria. Kun lo vasemmalle kääntymisen jälkeen otti liikkeen seis, Aake pysähtyi seisomaan hänen käskystään.

Toinen osio aloitettiin tunnarilla ja nyt Aaken työskentely oli sopivan rauhallista eikä ollut turhaa hosumista. Oma nousi varmasti.
Jatkettiin idarilla, seisominen ok, istumisessa annoin jostain syystä käskyn liian monotonisesti ja Aake jäi seisomaan (tajusin tämän ennen käännöstäni vasempaan joten olisin periaatteessa ehtinyt antamaan uuden istu-käskyn, mutta kokemuksesta tiedän että Aake olisi 99% todennäköisyydellä mennyt maahan). Maahanmeno hyvä.
Luoksetulossa Aake lähti suht ripeästi, seisominen olisi voinut olla vielä nopeampi, maahan meni hienosti. Jes.
Lopetettiin metallin hyppynoutoon. Aake nosti peffaansa maasta jo lo:n käskytyksestä, mutta ohjaaja oli niin nopea että ehti antaa käskyn ennen kuin mitään katastrofaalista ehti tapahtumaan. Hyppy ja noutaminen olivat hyvät, kapulakin poimittiin nopeasti.

Ei nollia, jes jes jes, ja vain yksi kuutonen, joten loppusaldona hienot 289 pistettä ja kokeen ainoa evl-ykköstulos. Uskomatonta mutta totta, Aakesta tuli Suomen toinen tva-islantilainen!