Maijun ja Ellun kanssa.
Aloitettiin Reetun kanssa ohjatulla oikealle. Lähetyspaikka ja merkki olivat idarin yhtenä sivuna, joten merkiltä vasemmalle oli häiriömerkki. Tämä ei kyllä tehnyt tehtäväänsä, Reetu ei (kuten ei Aakekaan) piitannut siitä. Lo huuteli joka välissä käsky, käsky, käsky. Merkki ok, merkiltä meinasi lähteä jo lo:n ekasta käskytyksestä. Käskin uudestaan "seis" ja sitten odoteltiin ja kuunneltiin jonkun aikaa kun lo yritti saada Reetua uudelleen liikkeelle. Ei onnistunut enää ja niin lähetin noutoon -> ok.
Idari tehtiin kokeenomaisesti muutoin paitsi että en ottanut pysähdyksiä joka sivulla: lo huuteli taas "käsky, käsky" ja me vaan mentiin. Stopit tehtäessä palkkasin oikeasta asennosta ja Reetu tekikin ne hienosti, koko idaritreeni meni loistavasti.
Tunnari tehtiin myös lo:n avustuksella kokeenomaisesti, tosin käytettiin vain yhtä kapulaa ja sen lo kävi piilottamassa ruohon sekaan. Reetu meni vauhdilla kapulan oletetulle paikalle ja sitten alkoi vimmattu etsiminen. Haki vähän korkealla nenällä mutta selvästi käytti sitä, paikallisti kapulan tehden koko ajan pienenevää ympyrää. Hyvä palautus.
Lopuksi kaukot josta vapautus ruualle.

Aake ei ohjatussa antanut lo:n huutelujen vaikuttaa millään tavalla, se malttoi odottaa minun käskyjäni todella hyvin. Merkin ja noudon se suoritti todella nopeasti ja varmasti.
Idari tehtiin kuten Reetunkin kanssa, välillä mentiin sivut pysähtymättä ja välillä stopit tehden. Lo huuteli käskyjään. Koska ollaan viime treeneissä tehty tätä liikettä pallopalkalla, oli seuraamisessa toivomisen varaa, varsinkin kulmat meni edistäen. Myös seisomisessa liikkumatta odottamisen kanssa oli vaikeuksia, vasta kolmannella kerralla onnistui. Asennot otettiin hyvin ja palatessani Aaken sivulle hidastin vauhtia ja varmistin että se malttaa odottaa käskyäni eikä ennakoinut mukaan lähtöä.
Tunnarissa piilotettiin myös yhtä kapulaa. Ensimmäinen kerta näytti konkreettisesti tämän hetkisen ongelman tässä liikkeessä: Aake ei millään malttanut alkaa käyttämään nenäänsä vaan hyöri ja pyöri vimmatusti kapulan oletetulla paikalla. Lopulta rauhoittui ja otti nenän käyttöön ja heti löytyi kapulakin. Toisella kertaa oli jo viisaampi ja nenä oli auki alusta asti - kapula löytyi nopeasti ja varmasti.
Lopetus kaukoihin, aloitusvaihtona maasta seisomaan. Tämä takkuaa, tarjoaa istumista edelleen. Voisin kyllä itsekin keskittyä selkeämpään käskynantoon niin ehkäpä oikea asentokin löytyisi ongelmitta... Muutaman aloituksen jälkeen saatiin homma luistamaan ja siitä vapautus ruualle.

Aake on nyt virallisestikin FinTva, Kennelliitto on maanantaina vahvistanut tittelin.