Tänään oli vapaata töistä, joten ajattelin piiiitkästä aikaa mennä metsään ottamaan esineruutua. Koko kesä on mennyt tokon parissa, joten rakkaat maastolajit on jääneet unholaan... Tallattiin Sussun kanssa ihan täyskokoinen alue ja jätin Reetulle esineet melkein oikeaan takakulmaan - siis joitain metrejä kulmasta, vasempaan takakulmaan kivirykelmän keskelle ja kolmannen laitoin keskelle eteen yhteen laakeaan kuoppaan. Esineinä oli sormikkaat, nahkarukkanen ja köysilelu. Alueella oli selvästikin liikkunut paljon sienestäjiä, sillä Reetukin joka yleensä pysyy alueella todella tarkasti, haki paikoitellen aika reilusti alueen rajojen yli. Aluksi se selvästi juoksi nenä-ei-niin-kovin-auki, mutta kaikki esineet nousivat hyvin. Kivirykelmän kanssa joutui tekemään vähän enemmän töitä kun haju näytti pyörivän hankalasti.

Aake oli selvästi mielestään hakumetsässä ja itse olin jälleen kerran aivot narikassa, etten tajunnut heti alkuun helpottaa Aaken treeniä *hakkaa päätään seinään*. Ensimmäisen esineen se nosti hienosti, mutta toisen kanssa tehtiinkin enemmän töitä. Aaken ajatukset oli ukkojen etsinnässä eikä se jaksanut keskittyä typerän rukkasen tuomiseen. Lopulta malttoi kuitenkin.
Kolmatta esinettä Aake ei osannut nostaa, näin kyllä että se merkkasi sen aika pian, mutta sen jälkeen se vain keskittyi vainun saamiseen ihmisestä ja ignoorasi esineen täysin. Tässä vaiheessa minun olisi pitänyt tajuta pistää peli seis ja käydä esineen luona, mutta tosi fiksuna lähetin Aaken vain uudelleen. No ei tullut esinettä ei. Lopulta ymmärsin käydä nostamassa esinettä ja nyt Aakekin nosti sen hienosti.

Koska treenin perimmäisenä tarkoituksena oli saada pojat juoksemaan höyryt pois, otin vähän ajan päästä esineet uudelleen. Sijoitin ne about samoille paikoille, paitsi että kivirykelmään tulleen esineen laitoin Reetulle erittäin hankalasti aivan kiven juureen. Tuuli kävi kiven puolelta, joten esine jäi siinä suhteessa vaikeaan paikkaan. Kaksi esinettä nousikin kivuttomasti, mutta tuon kolmannen eli kiven juuressa olevan kanssa tehtiin paljon töitä. Reetu kävi monta kertaa aivan hollilla ja luulin sen jo nostaneen esineen, mutta ilmeisesti se oli niin tyvenessä kohdassa ettei haju levinnyt. Reetu teki hartiavoimin töitä ja sitkeys palkittiin ja esine löytyi.

Aaken kanssa jatkoin fiksuja edesottamuksiani. En ollut oppinut mitään edellisestä treenistä. Ensimmäinen esine nousi hienosti, mutta sen jälkeen Aake ei halunnut upota alueelle, kun ei ole ukkoja niin en mene. Piti oikein monta kertaa yrittää lähettää se sinne ennen kuin järkeni sanoi sen verran että helpota! Siirryin lähemmäs esinettä lähettämään ja nyt se nousi. Kolmannen esineen luona sitten kävin ihan suosiolla ja se nostettiinkin hienosti. Hyvä Aake ja huono minä...