Eli koirat on vetäneet koko viikon lonkkaa minun muiden kiireiden vuoksi - ja se kyllä näkyy... Eilen perjantaina oltiin sitten Moision kentällä ja sekä Reetu että Aake olivat niin täynnä virtaa etten uskaltanut tehdä kuin ihan helpon treenin. Tosin pimeäkin painoi päälle joten treenit jäi lyhyeksi senkin vuoksi.
Koska ruutu oli jo kentällä valmiina, otin poikien kanssa ohjatun noudon niin että oikean puoleinen kapula oli muutaman metrin ruudun edessä, siis aivan edessä, ja noudettiin juuri se.
Nouto tehtiin kahdesti, ensin niin että vein kapulat jo valmiiksi. Reetun merkki todella nopea, kierroksista johtuen myös haukahteli. Ekalla lähetyksellä juoksi kapulan yli ruutuun, uudella tuo-käskyllä palasi nappaamaan kapulan ja palautus hieno. Toisella kertaa Reetu sai siis katsoa kapulan viennin ja nyt merkki + nouto nopeat ja varmat.
Seuraaminen tehtiin hitaassa kävelyssä ja juoksussa, hidas ok ja juoksussakin piti hyvää tempoa. Lopetettiin kaukojen maasta seisomaan, mistä vapautus ruualle.

Myös Aaken ekassa ohjatussa oli kapulat valmiina. Olinpa iloisesti yllättynyt kun Aake ei hämääntynyt ruudusta ollenkaan (vaikka oli jo todella hämärää!), vaan varmasti ja nopeasti kävi nappaamassa kapulan siitä edestä ja palautti salamavauhtia. Toinen kerta yhtä hyvä, molemmat merkille lähetykset myös vauhdikkaat.
Hidas seuraaminen meni hienosti, juoksussa pyrki edistämään ja siten vasemmalle kääntymiset olivat vähän hakusessa. Kaukojen aloitus kuten Reetulla, ekalla yrittämällä nousi vain istumaan joten jätin uudestaan ja nyt hieno seisominen. Tästä vapautus. Voisin kyllä todellakin keskittyä itse paremmin tämän ensimmäisen käskyn antoon, niin ei tarvitsisi koirienkaan arpoa niin paljon...