Juuh, vihdoinkin sen verran aikaa että saan kirjoiteltua tänne torstaisesta maneesitreenistämme Reetun kanssa - niin kuin tuolla aiemmin lupasin.
Aloitin pienellä lämmittelyseuraamisella hitaassa kävelyssä. Sekaan otin idarin asennot ja ne tehtiin ok.
Ruutu otettiin oikealle, niin päin että merkille lähetys tapahtui kohti ovea. Arvasin oikein Reetun ajatuksen juoksun: se oli kiihdyksissä maneesin reunoilla olevista agiesteistä, siis tarkemmin sanottuna a-esteestä ja puomista (pakko päästä kiipeämään!), eikä pystynyt keskittymään siihen mitä sille sanoin eli merkkiin. Yritin lähettää sitä muutamaan kertaan merkille, mutta Reetu ei vain "tajunnut" sitä, yritti vain hiihtää esteille. Lopulta harhaili merkille ja vahvistin sitä heittämällä narupallon. Tämän jälkeen Reetu malttoi keskittyä siihen mitä minä haluan sen tekevän ja merkit sujuivat hienosti. Kuvittelin että ruutuun menossa tulisi suuria ongelmia koska siinä piti juosta a-esteen vierestä, mutta yllätyksekseni ja ilokseni Reetu eteni varmasti kohti ruutua.
Ohjattu noudettiin vasemmalta, kapulan sijoitin siten että se oli lähes ruudun etureunan tasalla ja lähes maneesin seinässä kiinni. Maneesi on sen verran pieni että siihen saa juuri ja juuri mahtumaan ruudun, hieman lyhennetyillä välimatkoilla, ja ohjatun, samoin kapuloiden väli aavistuksen lyhennettynä. Eka merkki hyvä, siitä lähetettäessä meni luonnollisesti ruutuun -> seis+tuo -> Reetu meni kapulalle ja palautti vauhdilla. Vaikea harjoitus mutta hyvin klaarasimme sen. Otettiin sama uudelleen ja nyt ei ruutu hämännyt vaan meni suoraviivaisesti kapulalle.
Tähän väliin otettiin hieman lisää seuraamista ja sen jälkeen ruutua uudelleen. Ensin palkkasin merkiltä, joten kun sitä oli vahvistettu tällä treenikerralla paljon, ei ollut ihme että ruutuun mennessä tarjosi seisomista ruudun etumerkin takana. Tästä lisäohjauksella hienosti ruudun takaosaan. Tehtiin vielä yksi merkki+ruutu ja se meni oikein mallikkaasti.