Lauantaina satoi ensilumen maahan ja yön aikana oli ollut pakkasta, joten tänään sunnuntaina päästiin ulkoilemaan ja treenaamaan hieman talvisissa oloissa. Mentiin Peppursuon kentälle, mukana oli vain Aake. Kenttä oli melko pitkällä ruoholla mikä oli siis melkein kokonaan lumen peitossa.
Aloitettiin paikalla oloilla ryhmäliikkeenä, muut makasivat ja Aake istui. Aika oli noin 3 min. Aake istui varmasti, vaikka häiriötä oli kovasti nuorison tehdessä omia alkeisharjoituksiaan siinä vieressä. Suurin häiriö saatiin kun Aaken vierustoveri lähti omille teilleen juosten aivan sen nenän edestä, siis aivan kirjaimellisesti kuonoa hipoen, ja haki rivin toisesta päästä itselleen leikkikaverin. Aake istui kuin naulattuna paikallaan, ei edes etutassuaan nostanut, päällään väisti ettei ihan päälle juostu ;). Aivan loistavaa Aake!

Yksilöliikkeet aloitin lyhyellä seuraamisella, se sujui aivan mallikkaasti. Jatkettiin idariin, jossa asennot otettiin ok. Liian vähäisen treenin aiheuttama tuttu virhe tuli esiin, kun Aake seisomassa ollessaan ja minun kiertäessä kierrosta kääntyi vastaan. Toisella yrittämällä pysyi ok. Palatessani rundilta hidastin tai pysähdyin (tarpeen mukaan) Aaken viereen ennen sen ottamista mukaan, ei edes yrittänyt ennakoida mukaan lähtöä.
Luoksetulossa otin pelkän seisomisen, sekä vauhti että stoppi olivat hyvät.
Ruutu tehtiin oikealle. Valmisteleva osa ei oikein sujunut, sillä joku haju tms. kiinnosti Aakea aivan liikaa. Se oli nenä pitkällä merkin vasemmalle puolelle, en tiedä oliko siinä rusakon papanoita vai mitä. Ei siis ollut yllätys että ensimmäinen merkille lähetys meni haahuiluksi, toisella kertaa se sujui hienosti. Tästä ruutuun meni hienosti, ei pyrkinyt luoksetulon jätölle mikä oli siis vanhanaikaisesti. Pitkästä aikaa olin laittanut ruutuun nauhan ympärille, joten Aake hidasti nauhan kohdalla, mutta meni kuitenkin yli ja takaosassa olevalle alustalle.
Jätettiin yhdessä palkka ruutuun ja juostiin lähetyspaikalle -> merkille lähetyksessä yritti tietysti varastaa suoraan, mutta aikani ohjailtuani sain Aaken merkille. Otettiin merkki uudestaan ja kun se meni hyvin -> ruutuun. Ruutuun meno vauhdikas.
Lopuksi tunnari. Kapulaa viedessäni heitin tiellä olevat merkit sivummalle ja lähetettäessä Aake meni hyörimään niiden luo. Ei osannut lähteä kapuloille vaan jouduin ottamaan uudelleen sivulle ja lähettämään siitä. Nyt meni kapuloille ok, aloitti haistelun vasemmasta reunasta (kapulat rivissä) ja nosti toisena olleen oman varmasti. Toisella kertaa oma oli toinen oikealta. Aake meni vasempaan laitaan ja haisteli vain kahta reunimmaista kapulaa. Kun kumpikaan niistä ei ollut oma, se tökki niitä epätietoisena mutta ei onneksi ottanut suuhunsa. Pyöri hämillään kapuloiden luona ennen kuin älysi lähteä etsimään josko niitä olisi enemmän. Kun hoksasi että kapuloita on lisää - alusta oli siis sellainen ettei kapulat näkyneet kunnolla, edes minun silmääni - nousi omakin varmasti. Luulen että paikalleen hyörimiseen vaikutti aiemmat treenit joita on tehty yhdellä kapulalla.

Kaiken kaikkiaan hieman ponneton esitys Aakelta, treenaamattomuus tekee tehtävänsä ja myöskin se ettei mukana ollut ruokapalkkaa jolla saadaan se viimeinen säväys suorituksiin.