Tänään olikin lisähäiriötä sillä pulupariskunta seuraili treenaamistamme kattorakenteissa. Jätöksiä oli maassa paikoitellen paljonkin mutta onneksi eivät pitäneet suurempaa meteliä eivätkä liikuskelleet, mitä nyt silloin tällöin kuului jokunen kommentti. Aakeakaan ei liiemmin häirinnyt.

Reetun kanssa aloitettiin seuraamisella jo siinä vaiheessa kun edellinen ryhmä vielä lopetteli treenejään sillä halusin vähän häiriötä. Koska tilaa ei liiemmin ollut, tehtiin pääasiassa vain käännös+seis ja käännös+liikkeelle -harjoituksia. Ajoittain Reetun keskittyminen katkeili sekunniksi kun piti tsekata muita koiria. Vahvalla rutiinilla Reetu kuitenkin suoriutui tilanteessa ihan jees.
Tämän jälkeen tuli ohjelmaan kaukot lyhyeltä matkalta, kun piti demonstroida kaukojen liikeratoja. Aivan täydellisellä tekniikallahan ei Reetu asentoja vaihda, mutta aika harva siihen taitaa pystyä jos tarkkoja ollaan. Siis aivan täydellisellä.
Tämän jälkeen luoksetulo. Ellu huuteli käskyä ja minä huokailin suureellisesti ja aluksi Reetu taas reagoi. Kun malttoi odottaa käskyäni annoin kutsun. Vauhti ok, samoin stoppi. Jälleen Ellu huuteli käskyä ja minä vain odotin. Reetu malttoi vaikka nytkyikin ja lopulta kutsuin. Maahan meno jees. Otettiin liike vielä uudelleen ja nyt malttia riitti.
Idari meni hyvin, ei reagoinut Ellun käskytyksiin. Seisominen oli vino.
Tunnarit laitettiin riviin idarin merkkien väliin ja kapuloita oli lähes merkiltä merkille asti. Reetulla oli mielestäni vähän liian paljon vauhtia sillä haisteli aika korkealta, mutta toisaalta maneesin alusta on outoa "turvemaista pölyä" joten voi olla että se pakotti korkeaan nenään - läheltä haistellessa olisi vetänyt "pölyä" nenään? Aloitti haistelun keskeltä, meni oikeaan laitaan merkille asti, kääntyi takaisin ja meni vasempaan laitaan merkille asti, palasi takaisin ja nosti oman. Kävi siis kummallakin merkillä mutta ei jäänyt pohtimaan että mitäs nyt vaan työskenteli koko ajan. Hienoa Reetu! Tehtiin vielä uudestaan ja nyt tarkemmalla nenällä ja nosti oman toisella kerralla sen kohdalle tultuaan.
Lopuksi vielä luoksetulo ilman pysäytystä ja siitä vapautus palkalle.

Aake teki myös hieman seuraamista alkulämmittelyksi, meni ok. Virtaa oli jälleen vaikka muille jakaa, joten kun otettiin luoksetulo, lähti Aake liikkeelle kuin vinttikoira häkistä... Siis ihan oikeasti, se kiihdytti liikkeelle kuin ratajuoksija ja hämmästykseni ja iloni oli suuri kun se pysähtyi upeasti yhdellä käskyllä. Stoppi luonnollisesti hieman venyi vauhdista johtuen mutta aivan loistava suoritus. Maahan meno oli myös nappisuoritus, meni jostain syystä sellaisella tekniikalla että ensin putosi etupää ja aavistuksen perässä takapää. Pysäytyksestä tuli siis hienoin Aaken ikinä tekemä! Tehtiin liike vielä uudelleen ja nytkin vauhtia riitti vaikkei ihan niin paljon kuin äsken. Pysäytykset ok. Ellu huuteli käskyä, mutta se ei häirinnyt Aakea paitsi ekalla kerralla. Silloin lähinnä näytti hämmästyneeltä, ei kenties ollut huomannut agin a-esteen varjoon seisoskelemaan tullutta Ellua.
Idarissa Aake ei taas tänään osannut istua. Huoh. Seisominen ja maahan meno olivat hyvät, mutta istumisessa tarjosi jompaa kumpaa muuta vaihtoehtoa. Yritin antaa käskyn selvällä intonaatiolla, mutta se ei riittänyt. Vasta sitten onnistui kun käskytin kuin puheopettaja ikään, oikeastaan jo todella liioitellusti. Tähän liikkeeseen Aake pitäisi tosiaan saada vähän jopa tylsistyneeseen mielentilaan, heti kun on innokas niin arpoo asentoja. Siitäkin huolimatta että otan ne aina samassa järjestyksessä. Toinen huoh.
Tunnarissa kapulat laitettiin myös merkkien väliin. Aake käytti nenäänsä hyvin, meni molemmissa päädyissä merkille asti, mutta työskenteli koko ajan. Oman nosti kaikki tsekattuaan hienosti.
Lopuksi suora luoksetulo, jossa ekalla kerralla pysähtyi omin päin kun ei käskyä tullutkaan, toisella kertaa tuli pysähtymättä. Vapautus palkalle.