Maijun ja Pirkon kanssa Muurlassa maastotreeneissä. En ole viitsinyt enää ottaa hakua poikien kanssa niinä harvoina kertoina kun ollaan metsään päästy, joten esineruutua oli niillä ohjelmassa.
Alue ei ollut ihan 50x50m mutta koirat lähetettiin ylämäkeen, alueen keskiosa oli mäen nyppylällä ja takaraja jäi nyppylän taakse. Esineet olivat takakulmissa ja oikealla keskellä. Sää oli lähes tyyni, vain paikoin kävi kevyt ilmavirta ylhäältä hakkuuaukealta läpi alueen alas pellon suuntaan.

Reetulle luonnollisesti vietiin kaikki esineet valmiiksi. Yritin lähettää sen ensin vasempaan takakulmaan, mutta tavoilleen uskollisesti se jonkun aikaa eteen juostuaan kaarsi oikealle ja kävi nostamassa oikean takakulman esineen varmasti ja nopeasti. Siirryin etureunaa hieman oikealle lähettämään toiselle pistolle ja yhtä nopeasti ja varmasti nousi keskellä aluetta ollut esine. Siirryin aavistuksen takaisin vasemmalle kokeilemaan josko vasen takakulma onnistuisi ja nyt upposi takarajalle asti ja nosti nopeasti viimeisenkin esineen. Tänään Reetun työskentely oli fantastista, Pirkko ja Maiju arvioi että kolmen esineen nostoon meni parisen minuuttia. Ei paha :).

Aakelle on tähän asti viety esineet yksi kerrallaan ja niin että se näkee jokaisen viennin, mutta nyt päätin kokeilla josko osaisi lähteä etsimään myös ilman näköapua. Tehtiin niin että kaikki esineet vietiin kerralla ja Aake sai katsoa niiden viennin - ihan vain siksi etten halunnut vaikeuttaa äkkiseltään liikaa. Ajatus siis oli että ensimmäiselle pistolle sai näköavun ja loput kaksi esinettä hakisi toivon mukaan ilman apuja. Tätä ei siis ole vielä Aaken kanssa kokeiltu onnistuneesti.
Pirkko vei esineet järjestyksessä vasen takakulma, oikea takakulma ja oikea keskelle, joten ei ollut ihme että kun yritin lähettää Aakea vasenta reunaa pitkin, se lähti juoksemaan Pirkon paluusuuntaan ja kävi nostamassa ensin keskellä olleen esineen. Aake työskenteli todella varmasti. Lähetin toiselle pistolle edelleen kohti vasenta kulmaa ja nyt upposi hyvin kadoten nyppylän taakse ja palasi pian näkyviin esineen kanssa. Lähetyksen kolmannelle pistolle siirryin tekemään alueen oikealle puoliskolle. Tämän esineen löytämiseksi Aake joutui tekemään tosissaan töitä, mutta etsi todella hyvin, ripeästi ja ennen kaikkea varmasti ja hetken kuluttua se juoksikin minua kohti esine suussaan. Upeaa Aake! Hienosti siis onnistui treenin vaikeuttaminen ja kyllä Aakekin suoritti tehtävän kokeessa määrätyssä ajassa eli kevyesti alle viiden minuutin. Ei huono, ei huono tämäkään.