Tänään iltapäivällä leikattiin Reetulta pois samanlainen kasvain kuin Skutilta reilu vuosi sitten. Reetulla se oli tullut poskeen ja kovana kyntömiehenä tunnetun Reetun kohdalla se olisi taatusti joku kaunis päivä repeytynyt kiveen tai johonkin muuhun maassa lojuvaan joten halusin sen pois. Toisekseen, ainahan leikkaus on sitä helpompi mitä pienempi patti.
Tuttuun tapaan, annettu rauhoitusaine ei saanut Reetulta tajua pois, vaan se vielä lähes tunnin päästä reagoi ympäristön tapahtumiin. Onneksi tajunnan taso oli kuitenkin sen verran laskenut että kanyyli saatiin laitettua ongelmitta ja sitä kautta tujumpaa tavaraa suoraan suoneen. Menin parin tunnin päästä hakemaan Reetua kotiin ja siellä se odottikin jo varsin hereillä. Tästä parin tunnin päästä otin kaulurin Reetulta pois ja menimme ulos tekemään tarpeet. Kovin oli pirteällä päällä tämä koiraherra, eikä olisi uskonut että muutama tunti sitten se on ollut kanttuvei. Sisälle tultuamme käänsin hetkeksi selkäni ja sillä välillä Reetu oli jo rapsuttanut haavan päällä olleen laastarin pois. Nopeaa toimintaa. Näin kävi myös selväksi että Reetulla on pidettävä kauluria koko ajan. Olen oppinut liian helpolle Skutin kanssa, se kun ei ole koskaan tarvinnut moista kapinetta, ei steriloinnin eikä kasvaimen poiston jälkeen. Eikä myöskään Aakella ollut kastroinnin jälkeen suurempaa kiinnostusta tehdä tutkimuksia. Pöh, kuka nyt haavojaan haluaisi ronkkia! Reetu on vain sitä mieltä että kauluri on Suurta Eläinrääkkäystä eikä epäröi myöskään näyttää sitä koko olemuksellaan. Onneksi jemmasta löytyi Sällin pentukokoinen kauluri, se näyttäisi riittävän suojaamaan haavaa rapsuttamiselta eikä ole niin hankala Reetun pitää.
Tajusin vasta leikkauksen jälkeen kuinka hankalassa paikassa haava on hoitoa ajatellen. Minkäänlaista sidettä ei tietenkään voi laittaa ja laastarin pysyminen on vähän niin ja näin, karvaa ei ole ajeltu kovinkaan paljoa pois. Haavan suojaus ulkoillessa tulee olemaan hankalaa.
Samalla reissulla kuunneltiin myös Reetun sydän ja laitettiin virallisesti mustaa valkoiselle. Hyvin sykkii.