Sunnuntain päivätreenit tehtiinkin poikkeuksellisesti vasta illalla, tokenin sentään siihen mennessä :).
Kuvittelin että kartiot olivat autossa mutta tarkastin asian vasta paikan päällä ja totesin ettei muita merkkejä ollutkaan kyydissä kuin matalat "ufot". Saatiinkin sitten tehdä erityisen haastava ruututreeni: matalat merkit ja katulamppujen valossa.

Otin sekä Reetun että Aaken kanssa ensin vähän seuraamista ihan lämmittelyn vuoksi, eikä mikään ollut muuttunut, Reetu piippasi ajoittain ja Aake vauhtiin päästyään pyrki liian eteen.
Ensimmäisellä merkille lähetyksellä Reetu ei huomannut sitä vaan epäröiden meni muutaman metrin ruutua päin ja jäi sitten ihmettelemään. Uudella käskyllä ja käsimerkillä löysi merkin, tosin kävi istumaan. Otin takaisin lähettääkseni uudestaan ja tässä välissä Reetu hoksasi taakseni odottamaan jättämäni ruokakipon. Nyt haukahti lähetyksessä joten keskeytin ja pyysin takaisin. Seuraava yritys onnistui hienosti. Ruutuun lähetettäessä lähti juoksemaan osoittamaani suuntaan vaikka selvästikin oli vaikeuksia hahmottaa ruutua. Hieno asia oli kuitenkin se, että juoksi ripeästi haluttuun suuntaan vaikkei merkkejä ollutkaan vielä huomannut. Juoksi aavistuksen oikealle kaartaen, joten kun huomasi ruudun, meni sisään oikeasta reunasta. Tutki reunan merkit ja uudella ohjauksella meni hyvin takaosaan. Käskytin taas kerran maahan liian heikolla äänellä, joten jäi istumaan. Kunnolla "karjaistuani" meni maahan. Minun on vain niin vaikea osata ja muistaa käyttää ääntäni poikkeuksellisen kovasti tässä tilanteessa, mutta tämä liike saa Reetun kuumenemaan niin kovasti ettei se malttaisi mennä millään maahan. Otettiin uudelleen ja merkki ok, samoin ruutuun meno ja tästä kävin palkaksi viemässä ruuan.

Aake oli katsonut tarkkaan mallia Reetun edesottamuksista, sillä ensimmäisellä merkille lähetyksellä se teki tasan samoin kuin Reetu: meni muutamia askelia kohti ruutua ja jäi sitten epäröiden seisomaan. Lisäohjauksella merkki ok. Otettiin uusi lähetys ja se oli hyvä. Myös Aake oli vakuuttava ruutuun menossa, silläkään ei ollut aluksi haisua merkeistä, mutta sekin juoksi silti hyvällä vauhdilla näytettyyn suuntaan. Kuten isänsä, kaarsi hieman oikealle ja meni ruutuun sisään aivan etukulmasta. Tsekkasi sivun merkit ja jäi sitten seisomaan ja katsomaan minua kysymysmerkkinä. Ohjasin keskemmälle ruutuun ja kun huusin 'seis', meni Aake saman tien maahan. Minusta näytti että sen etutassut olivat etureunan yli, mutta ajattelin että koska löysi ruudun kuitenkin niin hyvin vaikeista olosuhteista huolimatta ja ohjautui ruudussa halutusti, niin antaa olla ja menin viemään palkkaa. Onneksi en sitten ryhtynyt lisäohjailemaan, sillä Aaken tassut olivat reilusti ruudun sisäpuolella! Kerrankin laiskuus oli hyvästä ;).