Tänään keskityttiin ehdottomasti seuraamiseen ja siihen Aaken kadonneen takapään käyttöön sekä perusasennon nopeuteen. Reetu tietysti joutui hiomaan samoja juttuja.
Aloitin Reetun kanssa pitkällä seuraamiskaaviolla, ymppäsin mukaan kaiken mahdollisen koukeron mitä kokeessa voi tulla eteen. Reetun kohdallahan ei tuota takaosan käyttöä tarvitse erityisesti vahvistaa, viskelee sitä siis ihan riittävästi. Ininää piti tuttuun tapaan askelsiirtymisissä, mutta muuten ääntely pysyi kurissa yllättävän hyvin. Johtuiko taas siitä että treenasin omat koirat ennen muiden ohjaamista eikä siis päässyt lietsomaan itseään. Tavan seuraamisen jälkeen jatkettiin samaa teemaan idarissa, huomio kulmien menossa ja hyvässä seuraamisessa ilman stoppia. Toki nekin otettiin. Mukaan otossa rauhoitin taas ensin ja vasta sitten jatkettiin. Koska oltiin menty kulmia stopilla, tarjosi heti aluksi seisomisessa istumista, mutta sen jälkeen ei ongelmia asennoissa. Idari kaiken kaikkiaan tosi hyvä. Vielä ihan lyhyt seuraaminen normaalikäynnissä, minkä jälkeen luoksetulo. Vauhti hyvä, seisominen nopea kuten myös maahan meno ja tästä vapautus palkalle.

Aaken seuraaminen oli aluksi höseltämistä, ei malttanut keskittyä tekemiseen vaan vouhkasi odottavan palkan perään. Muistutin tiukalla äänellä että nyt tehdään töitä ja ei se sen kummempaa tarvinnut kun Aake ryhdistäytyi ja alkoi työn teon. Seuraaminen oli kokonaisuutena hyvää, ajoittain löysiä käännöksiä jne mutta tärkein asia oli vahvistaa nopeaa perusasentoa joka on (sekin) päässyt vähän hidastumaan... Hyvin nopsaan Aake hoksasikin homman juonen ja teki todella nopeat istumiset. Myös peruuttaminen sujui tänään todella mainiosti, pysyi hyvin linjassa ja ihan oikeasti peruutti. Idaria mentiin samalla kaavalla kuin Reetunkin kanssa, paljon pelkkää suoraa ja kulmien hiomista. Asennot Aake teki virheettä, jee kerrankin, mukaan ottamisen rauhoitin ensin. Merkkeinä oli ufot ja koska ne tahtovat kiinnostaa Aakea, mentiin todella läheltä niitä koko ajan. Lyhyen tavan seuraamisen jälkeen luoksetuloon. Paljon on palkattu stopeista vapauttamalla palkalle, joten nytkin ekasta kutsusta Aake haukahti ja ennakoi pysähtymistä usein. Otin läpi ja kävin jättämässä uudelleen. Nyt tuli hyvällä vauhdilla ennakoimatta, seisominen hieno mutta meinasi lähteä siitä palkalle. Käskin uudelleen seisomaan ja kävin palkkaamassa. Tästä jatkoin kutsumalla ja maahan menolla, nämä hyvin mutta taas meinasi lähteä palkalle. Kävin jälleen palkkaamassa ja otin sivulle. Otettiin liike uudelleen, vauhti vähän hitaampi kuin äsken mutta ihan ok. Stoppi hyvä, palkkasin, maahan meno ok, palkkasin, otin sivulle, palkkasin ja vasta sitten vapautin. Jep, täytyyhän sitä kokonaista liikettäkin joskus treenata... :)

Lopuksi Aake meni paikalla makuuseen muiden kanssa, siitä onkin kauan kun tätä on otettu. Pysyi ihan ok, heilutteli taas häntää muille.