Olen heti saanut lisää intoa treenaamiseen kun löysin paikallisen Rähmä-Käpälien postituslistan ja siellä huhuiltuani taidan jopa löytää treeniseuraa! Tarvitaan sitä molemmat, Aake häiriön vuoksi ja minä potkuksi per... ei kun takapuolelle ;). Mun tarvitsee varmaan vielä ilmoittaa Aake kisoihin niin sitten tulee motivaatiota treenata, ainakin pari viikkoa ennen koetta...

Postituslistalla on ollut puhetta koiranpuiston viereisestä alueesta jossa voisi treenailla ja siksipä mentiin tänään Aaken kanssa tutustumaan paikkaan etukäteen. Koirapuiston vieressä on tosiaan suuri parkkipaikka ja isot valotolpat, joten jos niissä vain illalla on valot, niin siinäpä taitaisi olla mitä mainioin kenttä. Tällä kertaa olin sen verran päiväsellä liikkeellä, että pihalla oli paljon autoja parkissa ja koirapuiston puoleisessa "peränurkassa" oli myös pari rekan perävaunua. En siis viitsinyt mennä sinne häärimään vaan suuntasin puiston takana olevalle matonpesupaikalle. Tilaa ei siellä ollut paljon mutta riittävästi siihen että sain tehtyä ruudun lähes täydeltä matkalta. Koska Aake on ollut käytännössä koko syksyn ihan pellossa, oli tarkoitukseni vain katsoa ja kokeilla onko menneistä opeista jäänyt jotain muistiinkin vai onko kaikki jo karissut taivaan tuuliin.

Aloitin ruudun rakentamisella ja Aaken jätin siksi aikaa paikalla istumiseen. Tässä ei tänään ollut ongelmia vaikka Aakehan alkoi kesällä aika ajoin harrastamaan makuulle laskeutumista (ah, ihana evvk-asenne...). Tämän jälkeen lämmiteltiin seuraamisella; ei mitään sen erikoisempaa, ihan peruskauraa ja tilanteeseen nähden teki ok. Ajoittain otti vasempia kulmia löysästi kuten tapoihin kuuluu.
Sitten kokeilin luoksetuloa nähdäkseni missä jamassa stopit makaavat. Jostain syystä annoin pysäytyksen vienolla äänellä mutta vaikka stopit hieman venyivätkin, olivat ne kuitenkin suhteellisen näpsäkät. Käskyyn reagointi oli hieman hidasta, sitten kun alkoi tapahtumaan niin pysähdykset tuli hienosti.
Ikuinen ällötys idari oli tosi mukava yllätys, tämähän on perinteisesti ollut se arvontaliike. Nyt otti kaikki asennot nopeasti ja oikein, seisomisessa kääntyi sen verran vastaan että siirsi hieman yhtä etutassua. Aake malttoi hyvin odottaa paikallaan että tulin takaisin vierelle eikä ennakoinut mukaan lähtöjä ja mikä upeinta: idarin kulmien menemistä on viilattu ja viilattu ja vaikka nyt ei ollut edes kulmamerkkejä, niin Aake käytti takapäätään loistavasti! Oikein hätkähdin ekassa kulmassa Hymy.
Sitten vauhtiliike eli ruutu oikealle. Merkille menot oli vauhdikkaat, tosin koska palkkasin tästä niin kerran jäi turhan etupuolelle merkkiä. Oli toki 2m alueen sisällä, mutta pyysin kuitenkin korjaamaan. Ekalla ruutuun lähetyksellä meinasi tietenkin mennä luoksetulon jätölle, mutta seis+lisäohjauksella hienosti ruutuun. Toiminta ruudun sisällä oli aavistuksen hakusessa, mutta se tässä tilanteessa sallittakoon. Toisella lähetyksellä meinasi hilpasta suoraan ruutuun, mutta otin merkille uudestaan. Tässä olisi opettelun kohta Aaken kanssa, merkille meno lisäohjauksella. Jos juoksee harhaan ruutuun mennessä tai lähtee ohjatussa väärälle kapulalle, niin osaa kyllä korjata lisäohjauksella, mutta jos oikaisee merkin niin on usein otettava takaisin ja lähetettävä uudestaan. Siispä uusi merkki+ruutu ja se meni hienosti. Kävelin kuvion ja Aake malttoi ruudussa hyvin kunnes palasin lähetyspaikalle, jolloin pinkaisi sivulle. En puuttunut tähän tällä kertaa. Merkki+ruutu uudestaan sekä kävely ja nyt malttoi odottaa kutsua.
Lopuksi kaukot noin 10 metrin matkalta. Aluksi otin muutamia sarjoja ihan simppelisti kahta asentoa, esim. seiso-maahan, seiso-istu jne. Lopuksi täysi sarja josta vapautus palkalle. Aake otti asennot todella upeasti, eikä arponut yhtään vaan kuunteli. Upeeta.

Palkkasin paljon ihan kaiken varalta, mutta näytti siltä että vuosien varrella hartiavoimin tehty työ ei ole mennyt ihan kankkulan kaivoon sillä Aake toimi ihan kuten ennenkin, ei näytä unohtaneen mitään ja ongelmat & puutteet ovat ennallaan :). Joudun siis perumaan pahat puheeni Aakesta kun olen sanonut että sen päässä ei pysy mikään oppi ellei koko ajan treenaa. Kyllä näyttää pysyvän!

Tästä lähdettiin talsimaan kohti kuntosalia ja kyytiä kotiin. Aake on totisesti maalaistunut ja saanut paljon huonoa seuraa emältään, jonka kanssa siis hihnalenkkeilee nykyään päivittäin. Ovat omasta mielestään sellainen voittamaton voimakaksikko että oksat pois. Lisäksi sellaisilla pikkuseikoilla kuin että allekirjoittanut on antanut a) Aaken elää kuin pellossa ja b) liian vähän huomiota harrastamisen merkeissä, saattaa olla jotain merkitystä Aaken käytökseen...
Tähänn liittyen Aake saikin hyvää malttiharjoitusta kun jouduimme kävelemään kahden fleksissä koko pyörätien leveydeltä kulkevan koiran kannoilla melkein koko matkan.  Että vanhan kanssa pitää vielä tätäkin harjoitella... Nolostunut