Tänään oli jälleen kaupunkireissun aika. Mentiin Aaken kanssa Prykin pihalle ja toivoin häiriötä ohikulkevista koirista ja onneksi sitä myös saatiin.

Ei harjoiteltu mitään "järkevää" vaan hahmoteltiin seuraamisen askelsiirtymisiä vasemmalle sekä oikean kohdan hakemista ruudussa ollessa. Aloitin kuitenkin metallinoudolla tasamaalta, kun ei olla sitä haettu kuin ties milloin viimeksi. Lisäksi halusin kapulan pois toppahousun kauluksesta, jossa olin hautonut sitä kotoa asti. Käytettiin pientä kapulaa ja maassa oli irtolunta, joten Aake hieman asetteli kapulaa poimiessaan, mutta muuten nouto oli nopea ja varma. Tämän perään heitin puukapulan, jolle Aake varasti. Pyysin takaisin ja heitin uudestaan. Nyt pidin taukoa ennen noutokäskyä ja malttoi kuin malttoikin. Vielä kerta kiellon päälle, käsky viiveellä ja hienosti meni.

Tehtiin lyhyt seuraaminen normaalikäynnissä ja siinä käännöksiä o+v sekä askelsiirtymisiä. Siirtyessäni kolmea askelta vasemmalle ohjasin Aaken namin avulla kulkemaan kunnolla taakseni sen sijaan että se siirtyisi vierelläni ja "edelläni". Muutaman toiston jälkeen se hoksasi oikean paikan ja siirtymiset alkoivat sujumaan tiiviisti ja ennen kaikkea potkimatta.

Oikean kohdan hakemisen ruudussa tein näin pitkän tauon jälkeen helpolla tavalla eli jätin Aaken merkille ja itse siirryin lähemmäs ruutua lähettämään että pystyin heittämään sille palkan ruutuun asti. Tein neljä kertaa niin että lähetin Aaken vasemmalleni ruutuun. Kolmella ensimmäisellä lähetyksellä se haki paikkaa minun puoleisten merkkien luota, vaikka olin laittanut kosketusalustan haluamaani paikkaan. Se ei heti muistanut jutun juonta. Odotin vain että se pyöri ja haki ruudussa alustan, paitsi jos se yritti oma-aloitteisesti mennä maahan, silloin annoin uuden ruutu-käskyn. Alusta löytyi joka kerta ilman suurempia pulmia. Neljännellä lähetyksellä se sitten hakeutui suoraan alustan luo.

Tähän väliin tehtiin taas pieni askelsiirtymisharjoitus ja Aake muisti hienosti aiemmin vahvistetun paikan! Näin helppoa se on - teoriassa. Suureksi ongelmaksi (tässäkin) muodostuu ohjaaja, joka taatusti seuraavan kerran treenatessa unohtaa asian ja antaa Aaken harhailla potkittavana...

Tehtiin vielä neljän sarja ruutuun hakeutumista, tällä kertaa lähetin Aaken oikealle puolelleni. Nyt se osasi ja muisti hakeutua alustan luo, tosin vahvasti sen vasemmalle puolelle eli äsken vahvistuneeseen kohtaan. Toki ruudussa oltiin koko koira. Sitten jätettiin yhdessä lelu ruutuun ja menin lähettämään Aaken merkille -> yritti oikaista -> uusi käsky jolla meni merkille (siis mitä, osaahan se tämän?!?!?) -> palkka ja uusi lähetys. Nyt meni suoraan merkille ja siitä läpijuoksu ruutuun. Jes!