Eilen iltalenkillä otettiin useaan otteeseen yhden tunnarin etsimistä ruohon seasta. Kyllähän tuo sujui - jotenkin - Aake tuntui olevan vähän vasemman käden asenteella liikenteessä. Keppi siis löytyi, mutta etsi sitä kuin esineruudussa ikään, laajalla kaarella. Ei siis seurannut yhtään kun vein kepin... Palautuksissa piti kapulaa poikkeuksellisen löysästi ja pudotteli sitä alvariinsa. Tehtiin siis myös pelkkiä kepin pitämis-/kantoharjoituksia. Aaken kohdalla nyt vaan on niin että vaikka kepin laittaa sen suuhun kunnolla, niin se täytyy jossain välillä pullauttaa suupieleen roikkumaan kuin sätkä ikään. Tähänkin asti ollaan pärjätty tällä tyylillä, joten ehkä vanhan koiran kanssa saadan luvan pärjätä edelleen - ellei sitten pudottelusta tule tapaa.

Tänään oltiin jälleen kentällä kun oli kilpailevien kimppatreeni-ilta. Aloitin tunnarilla 3x ja Aake teki oikein hienot liikkeet! Ekalla kerralla lähetettäessä reagoi toisen ohjaajan seis -käskyyn, mutta jatkoi tehtäväänsä uudelleen käskytettyäni. Tämä on sitä kimppatreenien parasta antia, käskyjä sun muuta hihkumista kuuluu sieltä täältä. Tämän jälkeen seuraaminen kaikissa nopeuksissa, tällä kertaa huonoiten meni Aaken paras tempo eli hidas! Aloitettiin sillä ja henkeä oli kuin vissypullossa, joten edisti hieman. Koska este oli nostettu kentälle, tehtiin parit hyppynoudot isolla metallilla. Tämä liike näyttä hyötyneen pitkästä treenaamattomuudesta, poimi kapulan todella nopsaan ja varmasti. Ekasta vapautin luovutuksesta ja tokalla suoraan lennosta.

Sitten pari ruutua oikealle, ensin pelkkä merkki. Kaikki sujui hienosti ja vauhdikkaasti, siitäkin huolimatta että ensimmäisellä ruutuun menolla treenikaveri lähti perään juoksi Aaken rinnalla ruutuun "mikäs sinä olet miehiäsi, juoksentelija" -mentaliteetilla. Aake hieman yllättyi kimppajuoksusta, mutta meni kuitenkin ruutuun ja kuunteli käskytystäni! Siis aivan loistavaa Aake!!! Jälkimmäisellä lähetyksellä kiersin myös kuvion ja hyvin pysyi ruudussa. Tehtiin vielä yksi tunnari ja se edelleen hyvä. Haistelu ei ehkä ole yhtä systemaattista kuin mitä on joskus ollut (järjestelmällisesti kapulalta kapulalle) vaan menee vähän siksakkia, mutta ehkä treenaaminen auttaisi... Lopuksi kaukojen seisomisella aloitusta, se kun takkuaa jälleen eikä Aake tahdo nousta ensimmäisellä käskyllä. Mutta ehkä tähän tepsii samat eväät kuin tunnariinkin.

Olin jo laittamassa pillejä pussiin, kun joku ehdotti paikallaoloja. Muut makasivat, Aake istui. Olin koko ajan näkyvillä kun meillä oli marttakerho kesken, Aake istui hyvin.