Tänään oli taas niitä synkkiä päiviä jolloin toivoo että omaisi kristallipallon eikä ryhtyisi treenaamaan ollenkaan. Mutta ehkä näitäkin tarvitaan että pysyisi riittävän nöyränä ja että kasvaisi & kehittyisi kouluttajana. Toivon ainakin niin.

Ohjelmassa oli pelkkää tunnaria pihalla puutarhatöiden lomassa. Heti ensimmäisellä yrittämällä lähti menemään päin mäntyä, sillä Aake vain ryntäsi kapuloille ja nappasi ensimmäisen mahdollisen suuhunsa. Suustani pääsi refleksinomainen "heeeeiiii..." ja soppa oli valmis. Aake alkoi välittömästi ottamaan paineita. Jostain syystä se paineistuu tässä liikkeessä samanlaisesta "keskeytyskäskystä" kuin mitä käytän ohjatussa sun muissa ongelmitta, edelleen se kristallipallo olisi tarpeen että ymmärtäisin miksi. Lisäksi sen on varsin vaikea lopettaa paineen keräämistä (tässä liikkeessä) jos on sen aloittanut, syystä jota en tiedä. Jotain olen selvästikin joskus tyrinyt ja kunnolla, mutta kun ei säteile niin ei säteile. Seuraavilla toistoilla Aake vain hyöri kapuloilla haistelematta kunnolla ja välillä toi oman ja välillä väärän. No, saatiin ainakin paljon uusia "omia" kapuloita... Jossain vaiheessa minulla välähti kun ihmettelin että miksi Aake ei liiku koko rivin leveydeltä ( kapuloita 10) vaan pyörii jossain tietyssä kohdassa, että se jää hyörimään siihen kohtaan kapuloita johon se on nähnyt minun ensimmäisenä menevän -> ohjattu! Minulla on tapana aina muka-asettaa kaikki kapulat ja oma sinne johonkin väliin, joten se ei ole läheskään aina siinä mihin ensimmäisenä kumarrun. Mutta tämä kuvio oli varsin selkeä kun olin sen hoksannut. Kun sitten vein Aaken puskan taakse piilon kapulan viennin ajaksi, se liikkui huomattavasti paremmin rivillä. Mitään fanfaareja ei tosin vieläkään päästy soittamaan ja kokeessahan liikkuri voi laittaa oman missä vaiheessa tahansa. Tässä sitä onkin taas pohtimista.

Koska Aake keräsi painetta liikkeestä, halusin purkaa tilannetta leikkimällä omalla kapulalla. Tästä ei kyllä hyvää seuraa (kapulan mälläämistä) mutta tässä tilanteessa katsoin sen olevan paras vaihtoehto. Eli omalla leikkimistä, sen viemistä ja etsimistä ja palkaksi taas sillä leikkimistä. Tätä tehtiin kunnon tovi ihan vapaamuotoisesti eikä liikkeenä. Oma löytyikin hyvin ja Aake käytti nenäänsäkin ja oli vapautuneen oloinen, joten elättelen toiveita että sain nollattua tilannetta.

Ja taas ne positiiviset puolet: paineistumisesta huolimatta Aake säilytti toimintakykynsä eikä heittäytynyt täysin passiiviseksi kuten on aiemmin hyvin herkästi tehnyt. Edelleen paineistumisesta huolimatta se leikki kapulalla innokkaasti, eikä edes pihan ohi kulkenut naapurin kultsu, jota Aake ei voi sietää, saanut sitä lopettamaan leikkimistä.

Ja loppuun päivän kysymys: Miten ihminen voikaan olla niin tyhmä?!