Suuntana siis Turku missä kimppatreenit Lentsun, Jukan, Sirpan ja Tainan (?) kanssa. Koska koiria oli sen verran monta, tehtiin niin että kukin koira otti yhtä liikettä kerrallaan ja sitten vuoro vaihtui. Tällaista mahdollisuutta olinkin odottanut Aaken kanssa että saisin vähän näkemystä siitä miten se suhtautuu ja toimii tilanteessa jossa vireen pitää mennä ylös alas.

Aloitettiin paikalla oloilla. Aake istui hyvin, pää tietysti pyöri mutta niinhän se aina. Makuu muuten ok, mutta ennakoi ylös nousemisen viereisen ohjaajan käskyyn. Eka yksilöliike oli ohjattu ja tähän niin kuin muihinkin liikkeisiin halusin luonnollisesti liikkurin. Oikeaa haettiin. Aake ei kauheasti liikkuria seurannut, mutta suoritti liikkeen ihan jees. Toisena tunnari josta varoittelin muita etukäteen että se on katastrofaalisessa tilassa... Mutta toisin kävi, Aake meni rivissä olevien kapuloiden luo ja aloitti täsmällisen haistelun reunasta kapula kerrallaan. Oma nousi varmasti heti kun tuli kohdalle. Aivan loistavaa, Aake! Luoksetulossa pelkkä seisautus. Vauhti oli laukkaa mutta olisi saanut olla nopeampi. Seisautus ok. Ruutu vasemmalle: merkki ok, samoin ruutuun meno. Ruudussa vasta toisella käskyllä maahan, ekalla jäi istumaan. Tätä täytyy miettiä, otettuani lelupalkan käyttöön Aake on sairastunut samaan tautiin kuin Reetu aikanaan, maahan meno ruudussa tökkii. Kaiken järjen mukaan sen pitäisi nopeutta sitä, mutta kun ei niin ei. Ennen ruualle vapautusta otin jälleen kaukojen seisomisella aloituksen ja se oli ripeä. Ihan lopuksi otettiin vielä paikallamakuun ylös/alas komentoja ja siinä malttamista. Nyt Aake ei mennyt enää lankaan ja kuunnellut Sirpaa vaikka miten yritettiin.

Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut treeni. Otin jokaista liikettä vain yhden toiston koska nyt ei ollut tarkoitus harjoitella niitä vaan teemana oli tekemisen ja odottamisen vuorottelu. Aake suoriutuikin tästä oikein hyvin, se malttoi odottaa vuoroaan hyvin ja oli siltikin innokas tekemään kun sen aika oli. Myönnettävä toki on että kautta linjan Aakella olisi voinut olla enemmän vauhtia (paitsi tunnarissa!) mutta se johtui varmastikin minusta, joka olin tavallista vaisumpi ja siitä että palkka jätettiin erittäin tyrkylle aina kun mentiin suorittamaan. Liian tyrkky palkka hidastaa Aakea koska ajatus ei pysy oikein kasassa. Mutta eipä ollut taaskaan turha reissu Turkuun asti, niin hyvin kaikki meni.

Kuvia Aakesta löytyy picasaweb.google.fi/minturun/TreenitKupittaalla# , kuvat on ottanut Sirpa Saari.