Tänään siis lähdettiin katsomaan että millaisessa jamassa meidän tokotaidot on parin vuoden kisatauon jälkeen. Tuomarina oli Harri Laisi ja kyseessä oli hollanninpaimenkoirien rotumestiskoe, samalla siis näytön paikka holskuväelle että millaista tulosta minun opeilla saa aikaiseksi vai onko niistä vain varoittavaksi esimerkiksi .

Paikalla oloilla aloitettiin ja Aake suoritti ne hienosti. Makuun ylös -käskyä odotellessa alkoi herra vähän kuumenemaan, mutta klaarattiin se ihan ok. Minä tosin olisin vähän meitä rokottanut.

Yksilöliikkeet tehtiin kaikki putkeen, joten kehässä oli ylimääräisiä merkkejä häiriöksi. Metallin noudolla aloitettiin ja Aake kävi hieman kuumana ja tästä johtuen teki ylimääräisiä kiemuroita kun ei meinannut verkkareissaan pysyä. Toisena kaukot, muuten ok, mutta aloituksen seisomiseen tarvitsi kaksi käskyä. Olisin rokottanut enemmän. Kolmantena idari, asennot oikein, jee, seisomisessa kääntyi aavistuksen vastaan - jälleen olisin ollut tiukempi kuin tuomari. Koska liikejärjestys oli sekoitettu, en enää muista missä järjestyksessä loput liikkeet tehtiin, joten tässä vaan kommentit... Luoksetulossa vauhti hyvä, samoin stopit mielestäni loistavat. Ruutu hyvä ja sinne oli niin kiire ettei mennyt kunnolla merkin viereen vaan jäi sitä ympäröivän kehän sisäpuolelle juuri ja juuri kaikilla tassuillaan. Vasta toisella käskyllä ruudussa maahan. Olisin jälleen rokottanut enemmän. Tunnarissa ylikierrokset kostautui ja Aake vaan meni muutaman kerran hulluna riviä edes takaisin muka haistellen. Sitten kun alkoi oikeasti haistelemaan niin oma löytyi varmasti. Loistavaa tässä oli se että Aake tiesi mistä liikkeestä on kyse kun pysytteli koko ajan kapuloilla kierroksista huolimatta eikä esim. lähtenyt läheiseen ruutuun. Seuraaminen hyvää, ajoittain ylikierrokset näkyivät hienoisena seilaamisena. Ohjatussa arpa toi meille oikean, joten suotta ei olla sitä harjoiteltu muutamana viime kertana. Ruutu oli samassa suunnassa ja vähän pelkäsin että josko Aake kirmaisi sinne lähetyksestä, mutta ei huolta, se säntäsi todella varmasti kapulalle ja toi sen vauhdilla. Kävi tosin ensin tsekkaamassa maahan kapulan paikan merkiksi laitetun lätkän, muttei sen enempää. Saldona upeat 295,5 pistettä, kp ja toinen sija!

Tuomari ei ollut kauhean tiukka tai ainakaan yhtä tiukka kuin mitä minä olisin ollut ainakin meidän suorituksen suhteen, mutta joka tapauksessa kyllä me Aaken kanssa ihan tuon ykkösen arvoisia oltiin! Tuomarilta ja liikkuriltakin pieni punainen pystykorva sai kehuja ja ihailua. Hyvä me!