Eilen alkoi Tokoa häiriössä -kurssi, johon Aaken kanssa ilmoittauduimme mukaan. Kurssilla harjoitellaan liikkeitä erilaisissa häiriöissä, sellaisissa mitä voi oikeastikin tulla koetilanteessa vastaan. Ehkä kuitenkin tärkein anti minulle henkilökohtaisesti on se, että saan treenimotivaatiota itselleni ja Aake pääsee ihmisten ilmoille.

Illan teema oli ruutu. Häiriönä oli käytetty nenäliina, ruudun siirto paikasta toiseen ja tietysti häiriömerkit. Näitä tuli treenattua paljon pari vuotta sitten kun haimme Aaken kanssa valioykkösiä, mutta luonnollisesti nyt tällaiset harjoitukset ovat jääneet vähiin.

Nenäliina ei tuottanut Aakelle sen kummempaa häiriötä, se hieman kurvasi sitä katsomaan mutta matka jatkui iloisesti ruutuun. Ruudun siirto toiselle puolelle kenttää + häiriömerkit + lähetys vasten aurinkoa saivat aikaan sen että Aake ei hahmottanut edes merkkiä vaan lähti lähetyksestä kohti entisen ruudun paikkaa. Avustettuna merkki löytyi ja siitä ruutuun meno meni häiriömerkin kautta, mutta se korjasi asian itse eikä minun tarvinnut ohjata sitä. Ruutua siirrettiin muutama metri sivuun ja Aake meni ensin katsomaan vanhaa ruudun kohtaa. Tästä se korjasi ruutuun. Viimeinen harjoitus oli vanha tuttu, Aaken "bravuuri" ja putkiaivoisuuden "näin olen päättänyt" huipentuma muutaman vuoden takaiselta kurssilta eli ensin luoksetulo vinottain ruudun ohi ja sitten perään ruutuun lähetys. Kangertelu alkoi jo luoksetulossa kun Aake varasti lo:n käskytyksestä -> takaisin ja uusi yritys. Nyt malttoi ja otin läpijuoksun (kun ei tässä ollut tarkoitus harjoitella luoksetuloa, imho) mikä olikin vauhdikas. Ruudun merkit olivat tummanpunaiset, mitkä olivatkin hankalat nähdä vihreästä ruohosta ja niinpä Aake ei tajunnut merkkiä vaikka pyöri siinä hollilla. Ihan vahingossa meni vierestä ohi ja stoppasin siihen. Ruutuun lähetyksessä juoksi - niin kuin ansan tarkoitus oli - luoksetulon jättöpaikalle mikä oli ruudun vieressä. Siitä sain kuitenkin ohjattua ruutuun. Toisella yrityksellä merkki oli edelleen hakusessa ja lopulta sekin löytyi autettuna ja näytettynä. Ruutuun meno oli ihan ok.

Muilla oli samanlaisia ongelmia joten naureskelimme että Aake voi perustaa Aaken pojat -yhdistyksen johon pääsevät vain Aaken tasoiset toikkaroijat *virn*. Jäsenanomuksien vastaanotto alkoi heti paikan päällä... Hih, kyllä nämä kurssit ovat aina niin hauskoja, hihitellään itsellemme ja koirillemme eikä oteta asioita liian kurttuotsaisesti. No ei kyllä Aaken kanssa voisikaan ottaa!