Tänään käytiin Ukissa häiriköimässä virallisessa kokeessa eli evl:n häiriökoirana paikallaoloissa. Liikkeet tehtiin niin että piiloon poistuttiin koirista katsottuna vasemmalle, joten tämäkin oli erityisen hyvä juttu. Aake istui kaksiminuuttisen varmasti, hyvä Aake! Koska emme osallistuneet kokeeseen, saatoin ottaa kaiken hyödyn tilanteesta irti ja kävin ajoittain näyttäytymässä piilosta ja katsomassa miten Aakella sujuu. Istuminen sujui tosiaan hyvin.

Aake oli rivin ensimmäinen joten paikalla makuussa pääsin käskyttämään ensimmäisenä. Tässä ei ollut mitään pulmaa. Tein samoin kuin istumisessakin eli kävin ajoittain piilosta näkysällä (piilo oli kanttiinin takana joten edessäni oli muita ihmisiä) ja katsomassa tilannetta. Aake heilutteli häntää liikkurille ensimmäisessä häirinnässä mutta toisessa ei sen suuremmin. Ainahan hännän pitää sentään hieman pyöriä! Makuu sujui varmasti, eikä paluussakaan ollut mitään sanottavaa. Aake malttoi hienosti odottaa omaa käskytysvuoroaan ja heti kun liikkuri sanoi "kiitos", ryntäsimme kehästä ulos odottamassa olevalle palkalle. Tämäkin asia jota ei osallistujana voi tehdä kun pitää odottaa arvostelua. Varsin onnistunut kisamainen paikallaolotreeni siis!

Siirryimme kauemmas kehästä ja tehtiin vielä seuraaminen ja idari kun kerran "osallistuttiin" kokeeeen. Nämäkin sujuivat hienosti, hienoista edistämistä mutta sehän ei ole mitään uutta. Idarin asennot hienosti. Tähän oli hyvä lopettaa Aaken "kisasuoritus", kertakaikkisen onnistunut juttu.

Olin aika otettu kun kehään mennessä käytiin tuomarin luona moikkaamassa ja tuomari totesi että tämän koiran hän muistaa, sehän oli uros. Aake on kisannut ko. tuomarilla yhden ainoan kerran reilu kaksi vuotta sitten. Tosin siinä kokeessa Aakesta leivottiin tva, joten liekö se syynä muistamiseen. Mutta yhtä kaikki, olen aika otettu siitä että meidät muistettiin!

Katselin myös muutamia suorituksia alusta loppuun ja annoin mielessäni liikkeistä koirakolle pisteet ja ilokseni sain huomata että oli 95%:sti täysin samalla linjalla kuin tuomari! En siis ole aivan yksin näkemyksineni .