Kuukauden (vai ylikin?) kestänyt treenitauko Rauman suunnalla saatiin tänään siis lopetettua ja meitä olikin koolla viisi koirakkoa. Aloitettiin paikalla istumisella ja Aake ei ollut oikein jutun juonessa mukana, sillä minuutin kohdalla se päätti käydä maaten. Oliko sillä evvk-asenne vai häiritsivätkö vieressä olleet paikallamakuuta tehneet koirakot sitä kehuillaan/käskyillään, en tiedä, mutta yhtä kaikki, Aake ei istunut. Kävin nostamassa sen sanaakaan sanomatta valjaista ylös ja sen jälkeen se istui ihan hyvin puolitoista minuuttia. Muut jatkoivat paikalla makuulla mutta luonnollisesti epäonnistuneen istumisen jälkeen Aake sai jatkaa edelleen istumista. Alaskäskytettäessä se ei häiriintynyt muista vaan istui sivullani hyvin. Tällä kertaa se istui varmasti kolme ja puoli minuuttia, pari kertaa taisi vähän nostaa tassuaan.

Jatkoin heti perään liikkurin avustuksella ohjatun ja tunnarin. Ohjattu tehtiin päin aurinkoa ja noudettava vasen kapula oli huonommin näkyvä, vähän varjossa mutta auringon puolella. Merkki hyvä, samoin kapulalle meno. Merkkasi kapulan lähes koskettaen sitä, mutta sitten kapulan takana oli joku paljon kiinnostavampi haju ja Aake kävi kapulan takana nuuhkimassa ilmaa. Maltoin olla puuttumatta asiaan ja se palasikin saman tien kapulalle ja palautti sen vauhdilla. Vapautin lennosta.

Tunnari tehtiin ohjatun merkkien vieressä. Tämä ei Aakea hämännyt vaan meni vauhdilla kapuloille ja työskenteli niillä varmasti. Oma nousi heti kun tuli kohdalle. Palautus nopea.

Oltuaan jonkin aikaa autossa hain Aaken uudestaan kentälle. Tehtiin vähän luoksetulon stoppeja niin että palkka tuli minulta, mutta se ei toiminut ja stopit venyivät mielestäni turhan pitkiksi (aiemminhan tämä on ollut varsin toimiva systeemi Aakelle). Tein pari "taka"palkalla ja ne ok. Jotain tällekin liikkeelle kai pitäisi tehdä tai ainakin kokeilla, joten funtsin vähän sellaista että vahvistan pysätysmerkkiä laittamalla palkan merkille. Haluan siis että Aake hieman ennakoi merkkiä mielessään. Kokeiltiin tätä ja vaikka Aake ei ollut palkan sijainnista ihan jyvällä heti ensimmäisillä kerroilla, niin mitään menettäväähän meillä ei ole. Kokeita ei ole näköpiirissä joten mikä estää kokeilemasta tätä. Aake ei myöskään kaartanut merkkejä kohti vaan eteni suoraviivaisesti minua päin. Toivottavasti tämä myös pysyy jatkossakin...! Haluan kokeilla jotain uutta tai uutta vanhaa systeemiä siksi että luoksetulo on mielestäni jotenkin ristiriitainen liike Aakelle. Välillä se näyttää pitävän siitä mutta välillä siitä näkee että ei-kiva-liike siitäkin huolimatta että Aake saa 99,99%:sti palkkaa niin stopeista kuin luoksetulemisestakin. Syitä tähän pähkäiltiin, mutta loppupeleissähän kukaan ei voi tietää mitä koiran päässä liikkuu, joten onko sillä niin väliäkään. Tärkeintä on lukea koiran fiilistä ja sen perusteella yrittää pyrkiä parantamaan tilannetta. Lopetus jälleen kaukojen seisomisaloitukseen.

Kivat treenit hienossa syysaurinkoisessa säässä!