Tänään käytiin Määtilalla Oripäässä tutustumassa paimennuksen ihmeelliseen maailmaan. Kyseessä oli tietysti koiran sytyttely lampaille, muuta ei kai täysummikolta voi edellyttää. Alkuun Rafaa ei lampaat hirveästi kiinnostaneet, keskittyi muihin juttuihin paitsi niinä hetkinä kun pääsi hyvin lähelle paimennettavia. Silloin se kiinnostui niistä mutta kiinnostus lopahti heti kun lampaat spurttasivat kauemmas. Loppukierroksilla se tuntui pääsevän hieman jyvälle siitä että lampaiden kanssa pitäisi kenties tehdä muutakin kuin jolkotella jonossa ja nuuhkia takapuolta (senkin se onnistui tekemään...).

http://youtu.be/pbuyYbj0y84

Toisen kerran lampaille päästyään Rafalla oli jo parempi käsitys jutusta ja lampaat kiinnostivat huomattavasti enemmän.

http://youtu.be/AEIOnLkXkk0

Kotiin palattuamme tuli testattua myös Rafan ukkospelko ja eihän se ukkosta näytä pelkäävän. Meillä oli tässä kodin päällä täysi ukkosmyrsky pian heti sen jälkeen kun pääsimme pihaan ja jyrinästä ja salamoinnista huolimatta Rafa päivysti portailla ja näytti lähinnä miettivän vain sitä että pitäisikö siinä kaatosateessa lähteä tarkastamaan takapihaa kun koko päivän on linnut saaneet olla haukkumatta...!

Aake oli sillä aikaa ottanut kotona rennosti ja nukkunut sikeästi koko päivän, niin että välillä oli kuulemma pitänyt käydä katsomassa hengittääkö se. Lopultakin Aakellakin oli vapaapäivä kun ei koko ajan tarvinnut vahtia Rafan tekemisiä ja ennen kaikkea minun: vanhuksen reppanan on oltava skarppina kun Rafaa opetetaan talon tavoille 24/7 namipalkalla ja tottahan Aakenkin on oltava paikalla kun nameja jaellaan!