Tänään jälleen Oripäässä paimennusharjoittelussa - tai sytyttelyähän se vielä on. Valkoistenpaimenkoirien paimennuspäivään oli yllättäen tullut sen verran peruutuksia että tarvittiin vääränrotuisia apuun jotta saivat päivän järjestettyä. Lähdin siis matkaan lasten kanssa ja vaikka he kyllä tekivät kaikkensa että reissu menisi pieleen, jäi minulle kuitenkin hyvä mieli siitä että tuli lähdettyä koska sain nähdä selvästi että Rafan päässä on jonkinmoinen ideahautomo ollut menneen kuukauden aikana käynnissä. Edistymistä on siis tapahtunut.

Aake-ressukka oli jäänyt ulvomaan peräämme joten hyvä ajatus siitä että Aki saisi kerrankin nukkua rauhassa yövuorojen päälle jäi vain hyväksi yritykseksi. Aake on nyt oikeastaan Rafan tulon jälkeen alkanut ulvomaan perääni jos se joutuu jäämään kotiin. En tiedä onko se sattumaa vai ei, mutta vanhuus ei todellakaan tule yksin.

Tässä Rafa kolmatta kertaa elämässään lampailla: http://youtu.be/yRt3GWradeA

Tässä neljäs kerta, jolloin pääsimme myös kokeilemaan isompaa pyöröaitausta: http://youtu.be/EjB18iXTheI

Ja tässä puolestaan eri näkökulma asiaan, kameran sijoituspaikka vyöllä ei tosin ollut paras mahdollinen, kuten näkyy: http://youtu.be/A29ubzRGM8A