Aloitetaan Rafan näyttelykäynnillä, Raision ryhmänäyttely 15.8. Tuomarina oli norjalainen Eli-Marie Klepp ja ilmoitin Rampen sinne ihan tuomarin vuoksi; ei ole kovin usein arvostelut islantilaisia Suomessa. Helteiden alettua on myös karvanlähtö alkanut, joten pelkkään eri:in olisin ollut enemmän kuin tyytyväinen tuon "silakan" kohdalla.

Good size, nice head & expression, ok eyes, a little bit light, good ears, a little bit short neck, topline ok, still unmatured in front, ok toes on back, good coat texture, moves ok.

Tuloksena eri2 sa vasert eli enemmän kuin hyvin! Mukava tuomari, vanhempi rouva, joka tarkasti kannukset nostamalla takapään ilmaan :) Mainitsi Rafaa tutkiessaan että myös hänellä on islantilainen kotona! Eihän se välttämättä tee hänestä rodun asiantuntijaa, mutta voisi olettaa että olisi keskimääräistä perehtyneempi rotuun kun kerran sellaisen omistaa.

Aake puolestaan kävi tiistaina jälleen kontrolliverikokeissa ja cartrophen-piikillä eläinlääkärissä ja kylläpä tulikin mukavia uutisia: koholla ollut maksa-arvo (alp) oli tullut alas päin ollen nyt 443 kun viime kerralla se oli 529! Sydämestä kuuluu edelleen aavistuksenomainen sivuääni, kevyt tuulen suhina, aivan kuten viime kerrallakin. Lisäksi nyt saimme Rimadyl-kipulääkettä varalta akuuttiin kipuun kun meloksikaami on Aaken kohdalla täysin tehoton. Onneksi ei ole tarvinnut turvautua kuin kerran kipulääkkeeseen Trocoxilin käytön lopetuksen jälkeen, vaikka siis apuahan siitä ei ollut ja kipu meni onneksi ohi ennen uuden lääkkeen hakemista. Aake on edelleen pirteä papparainen, ei nyt helteillä paljoa halua kävelyllä käydä, mutta taapertaa pitkin pihaa melkein aamusta iltaan etsien matoja yms. syötäväksi joten kyllähän siinä sille tulee sopivan tempoista liikuntaa päivän mittaan. Jopa niin että ell sanoi sillä olevan yllättän paljon lihaksia takapäässä ikäisekseen - vaikka surkastuneethan ne on.