Eilen alkoi kevään yleiskoulutukset. Oltiin Aaken kanssa hyvissä ajoin paikalla ja ehdittiin treenaamaan ennen kurssilaisten tuloa. Tuuli oli edelleen sitä luokkaa että merkit eivät tahtoneet pysyä paikallaan asfaltilla. Ohjelmassa oli ensin lyhyt seuraaminen ja luoksetulon seisautus, mitä "kehän" laidalle jättämäni palkka häiritsi sen verran että pysähtyminen meni vähän loikkimiseksi (yritti loikkia kohti palkkaa...). Oma moka, ajattelemattomuuttani jätin palkan huonoon paikkaan odottamaan. Ruutu vasemmalle kahdesti, ekalla meni hieman nuollen etukulman merkkiä, toinen kerta loistava. Merkille lähetykset hyvät. Väliin taas hieman leikkiä ála tasamaanouto puulla, tähän on tosiaan saatu kivasti vauhtia.
Loppuun vielä luoksetulon seisautus josta vapautus palkalle - tämä onnistui vasta toisella kerralla sillä Aake "pikkuisen" ennakoi ekaa pysäytystä eli pysähtyi omin päin ehkä noin kolmen askeleen jälkeen.

Tänään päivällä pojat aloittivat paikalla istumisella sen aikaa kun rakensin tokokehän. Molemmat istuivat varmasti. Sitten otettiin Reetun kanssa pk-tottista: seuraaminen, istuminen, maahanmeno + luoksetulo ja eteenlähetys ongelmitta, maahan olisi tosin saanut mennä aavistuksen nopeammin. Hyppynouto peto-esteellä hienosti, samoin a-este mikä oli vanhaa loivempaa mallia.
Aaken kanssa luonnollisesti tokoa. Aloitettiin lyhyellä seuraamisella: alussa merkkaili taas kehässä olleita merkkejä, mikä on siis sinällään hyvä, mutta kuitenkin huono koska kontakti kärsii. Ruutu oikealle, merkki nopea, mutta siitä lähetettäessä oli taas ruudun sijainti kateissa - tätä hahmottamisasiaa pitäisi minun muistaa tarkastella useammin Aaken perspektiivistä, mikä näyttää selvältä minun silmiini ei välttämättä ole sitä reilu metri alempana... Pysäytys ja uusi lähetys ja nyt hoksasi ruudun ja juoksi hyvin läpi. Otettiin vielä sama uudelleen ja edelleen merkki nopea ja ruutuun meno loistava.
Väliin vähän hauskaa eli hyppynouto puulla, vauhti mennen tullen hyvä. Lopuksi luoksetulo, vauhti + seisautus todella hienot, samoin maahanmeno ja siitä sivulle tulo. Sivulla nopea palkkaus possunkorvalla.

Illalla vielä Aaken kanssa Peppursuolla hakemassa häiriötä pk-tottistelijoista. Jätin Aaken makaamaan siksi aikaa kun tein ruudun, mutta Aakepa otti ja lähti hiipimään perääni. WTF?! No, tämä johtui tietysti viime kesäisestä incidentistä kun tarvikelaatikko kolisteli Aaken perässä pitkin kenttää ja Aake aivan paniikissa. Sen jälkeenhän se on stressannut kaikkea kentällä olevaa epäilyttävää ainesta (onneksi kohdistuu vain ko. kenttään!) johon myös maassa oleva treenikassi kuuluu. Olin kuitenkin nyt jättänyt Aaken makaamaan mielestäni kauas kassista, mutta se ei ollut sen mielestä tarpeeksi. Vein sen makaamaan toiseen paikkaan ja nyt se pysyikin ok.
Otettiin seuraamista johon sisällytin idarin seisomisen ja istumisen. Manasin kun Aakella näytti olevan "se" tuuli päällä eli keskittyminen aivan kateissa. Treenikassi oli kaukana enkä tajunnut että se oli kuitenkin liian iso mörkö. Seuraamisessa leikittiin kovasti mielialan nostamiseksi ja nousihan se. Ruutu oikealle läpijuoksuna, tämä sujui todella hienosti merkkeineen päivineen. Leikittiin myös kaukoja parin metrin välimatkalla: vaikka uusi tekniikka sujuu läheltä hyvin, niin heti kun tulee välimatkaa niin Aake pyrkii tekemään vanhan kaavan mukaan.
Lopuksi vielä ohjattu oikealle, sekä merkki että nouto todella vauhdikkaat ja luovutuksen jälkeen vapautus palkalle.
Leikkiessäni huomasin että Aaken kyljet olivat aivan hilseessä, joten se oli ottanut huomattavasti enemmän paineita pelottavasta treenikassista (joka siis vain odotti sopivaa hetkeä hyökätä Aaken kimppuun) kuin osasin kuvitellakaan. Voi, voi, kun osaisikin lukea koirien ajatukset... Mutta jotain hyvääkin, kaikesta huolimatta Aake teki seuraamista lukuun ottamatta kaikki liikkeet vauhdikkaasti eli toimintakyky ei kuitenkaan kadonnut.