Tänään Segerin nurtsilla tehtiin noutopainotteinen treeni. Metallin hyppynoutoa, tunnaria ja ohjattua - sekä lopuksi idari.

Ensin muutama hyppynouto. Aake oli vähän laiska jaloistaan ja napsutteli kynsiään esteeseen. Tämähän oli alkuaikoina todellinen ongelma kun se ponnisteli esteestä ja taisihan se yhdessä kokeessa jopa kiivetä esteen yli... Suorapalkasta huolimatta tänään Aake asetteli kapulaa suuhunsa.

Ohjatun ja tunnarit olin vienyt etukäteen valmiiksi. Ensin ohjattu vasemmalle, se hieno. Perään oikealle ja se samoin hieno. Tunnarissa kapulat olivat pitkästä aikaa ringissä ja tämän harjoittelemattomuus näkyi ensimmäisellä kerralla: Aake ei osannut lähteä haistelemaan kapuloita systemaattisesti vaan hyppelehti taas randomina. Onnistui siis skippaamaan omansa hyvin. Pari kertaa pysähtyi katsomaan minua kysyvän näköisenä, mutta en sanonut mitään ja se jatkoi etsimistä. Ja löytyihän se omakin. Hyvä Aake! Vielä pari kertaa ja nyt työskentely kapuloilla hyvää. Lisäksi extramaininnan ansaitsee se, että vaikka kapulat olivat valmiina kummassakin liikkeessä niin Aake tiesi mitä liikettä piti lähteä tekemään.

Sitten idari. Asennot ok ja seuraaminenkin oli hyvää. Liikkeelle lähdettäessä tekee edelleen sen eteenpäin katsomisen, katsoo merkkiä. Tekee tämän vain yhden kerran, jos toistetaan liikkeelle lähtöjä niin ei tee enää. Yritetään silti päästä siitä eroon... Lopuksi leikittiin esteen yli hyppimistä narupallon kanssa.