Tämän vuoden treenit aloitettiin eilen pikkupakkasessa ja auraamattomassa kohdassa parkkipaikkaa, joten päästiin ainakin kerran tänä talvena melkein kahlaamaan lumessa ;).
Ensin otettiin paikalla olo ja koska Mortti oli kaverina ajaksi päätettiin reilu pari minuuttia. Tästä syystä sekä Reetu että Aake tekivät istumisen. Ei olla otettu istumista --- ööö --- herra ties milloin, mutta vanhasta muistista molemmat pönöttivät varman oloisesti, Aakekin.
Koska edellisistä treeneistä on kuukauden päivät tai enemmänkin, en ylikuumenemisen pelossa halunnut yrittää mitään peruskamaa kummempaa, joten ohjelmassa oli seuraaminen, idari ja luoksetulo.

Reetun seuraaminen oli vanhaa tuttua, ajoittain todella hyvää mutta ajoittain hypähteli tyypillisiä hyppyaskeliaan. Myös ääntä lähti ajoittain käännöksissä ja askeleissa. Tempona oli normaali ja hidas kävely.
Idarin Reetu teki kuin kello, ei ennakoinut jäämisiä. Mukaan lähdöt tein niin että pysähdyin viereen ja siitä lähdettiin yhdessä liikkeelle.
Luoksetulossa jätettiin palkka yhdessä taakse mutta siitä huolimatta ei ennakoinut seisautusta ja kun sen käskytin, pysähtyi luonnollisesti kuin seinään mistä vapautus.

Aaken kanssa tehtiin pitkät pätkät pelkkiä sivuttaisaskelia eli ensin useita metrejä oikealle kahden askeleen sarjoja, sitten oikealle sama, kuten myös taakse ja eteen. Teki siirtymiset ok, aluksi meinasi alkaa haukahtelemaan mutta hiljeni kiellosta. Jossain vaiheessa pitää ottaa työn alle Aaken takaosan käyttö, mutta varoa etten saa aikaiseksi Reetu kakkosta, takapuolen viskelyn perintöprinssiä...
Lopuksi otettiin pätkä seuraamista normikäynnissä, se meni ok, perusasennon paikka ajoittain turhan edessä.
Idarissa Aake ennakoi ekan pysäytyksen, kun käskyä ei tullut toisellakaan suoralla, niin se pysähtyi omin päin suoran päähän merkille "hei, unohdit jotain..." Jatkettiin pari sivua ilman stoppia ja sen jälkeen tehtiin ne joka toisella sivulla. Asennot otettiin oikein, jippii, ja seuraaminenkin oli parempaa kuin syksyllä. Käännöksissä tuo takaosan huolimaton käyttö näkyi. Myös Aaken kanssa pysähdyin sen viereen ennen kuin otin mukaan.
Luoksetulossa jätettiin palkka yhdessä ja se aiheutti sen että ekalla kutsulla Aake tuli ehkä kaksi loikkaa ja teki hienon stopin. Kutsuin ja tällä kertaa tuli kenties jopa kymmenisen metriä ennen kuin pysähtyi uudestaan. Kutsuin ja taas tultiin vähän matkaa ja stopattiin. Näin edettiin kunnes Aake seisoi edessäni. Palattiin yhdessä jätölle ja uusi yritys. Nyt malttoi juosta pysäytyksen merkille asti ennen kuin stoppasi, tällä kertaa tuli seuraavalla kutsulla luo asti. Taas yhdessä jätölle ja nyt malttoi juosta niin kauan kunnes annoin pysäytyskäskyn ja tekikin seinäpysähdyksen josta vapautus.