Maalle mennessä kävin ottamassa pikaiset treenit: seuraaminen, idari, luoksetulo, ruutu ja paikalla istuminen.
Reetun kanssa keskityttiin seuraamisessa täyskäännökseen vasemmalle, ei peruuta vielä tarpeeksi tai jos peruuttaa niin tekee sen istumalla. Idari oli tänään minikokoinen, varmaan 5x5m, eikä siinä ollut Reetulla ongelmia. Luoksetulossa otin vain seisomisen ja se olisi voinut olla aavistuksen nopeampi, vauhti muutoin hyvä. Ruutu ensin läpijuoksuna, sitten pysäytys ja vielä kerran läpijuoksuna. Kahdella ekalla kerralla oli merkki mukana, viimeisellä ei. Eka läpijuoksu hyvä, toisella pysäytys seisomaan loistava, maahan-käskyjä tarvittiin kuitenkin kaksi koska ensin istui. Kolmannella kerralla vein merkille ja lähetin siitä läpi, hienosti meni.

Aaken seuraaminen muutoin hyvä, mutta kun taas oli turhan paljon intoa niin pyrki myös edistämään. Idari tökki taas aluksi eli asennot oli mitä oli. En ottanut ollenkaan maahan vaan vain seisomista ja istumista. Iloista sekametelisoppaa, minä käskytän mitä käskytän ja Aake tekee mitä tekee *pyörittelee silmiään*. Luoksetulon seisomisessa "ennakoi" eli näin että halusi minun antavan käskyn mutta piti kuitenkin hyvin laukan yllä. Maahan meno ja sivulle tulo hienot. Ruutu kuten Reetulla: eka läpijuoksu hyvä, sitten pysäytys joka meni ruudun takarajan päälle. Alusta oli ruudun takana joten käskyyn reagoiminen tuli sen verran viiveellä että ajautui ulos. Meni seis-käskyllä suoraan maahan eli kun reagoi käskyyn ja kääntyi kohti niin putosi saman tien. Tätä käskyttämistä täytyy minun harjoitella. Kolmas kerta taas hienosti läpi.

Loppuun jätin pojat paikalla istumiseen niin että niillä oli ruoka parin metrin päässä edessä odottamassa. Istuivat sen aikaa että keräsin kehäroippeet pois eli kolmisen minuuttia olin katsovinani. Istuivat varmasti. Ensin kävin vapauttamassa Reetun ja sitten Aaken joka malttoi odottaa omaa vuoroaan reagoimatta Reetun lupaan.
Aake teki vielä maalla 10-15 min paikalla makuun kun herralla oli kierrokset niin tapissa että oli pakko pistää jäähylle. Paikkailin sillä aikaa Aaken jättämiä jälkiä Reetun kuonosta eli palkeenkieltä. Niin että hauskaa vappua vaan, meillä ainakin joillain on vähän turhan raju meno päällä...