Eilen sitten oli se jännitetty päivä kun astelimme Rampen kanssa Rauman kaikkien rotujen näyttelyssä Esko Nummijärven kehään. Hienosti meni, Rafa sai toisen sertinsä ja kaupan päälle ropin.

Rotutyyppi erinomainen, Sopusuhtainen. Hieman lyhytrunkoinen uros, jolla oikeanmuotoinen pää. Kauniit terävät korvat. Hyvä selkä. Riittävä rintakehä. Hyvät raajat. Riittävät kannukset. Karvapeite tuuhea, voisi olla hieman makaavampi.

Tuomari oli oikein mukava ja kannustava, juoksutti koko arvostelun ajan ja lopuksi selitti vielä suoraan mitä mieltä on koirasta. Sanoi että mietti antaako sa:n mutta mielummin antaa kuin on antamatta. Tietysti ihmettelen mitä tarkoittaa 'riittävät kannukset', Rafallahan on ihan normit tuplat takajaloissa. Myös toivottu hieman makaavampi turkki on outo, joidenkin muidenkin islantilaisten arvosteluissa eteen tullut toive. Tämän mittainen karva alusvillalla niin tottahan se nousee eikä mene pitkin pintaa. Rafan kasvattajan kanssa naureskelimme kehän laidalla vuoroa odottaessa (oltiin ihan ensimmäisiä kehässä heti aamusta) että kun tuomari näytti lukevan jotain kirjaa odotellessaan ja selitti jotain kehäsihteereille ja katselivat meihin päin, niin siellä varmaan luettiin rotumääritelmää ja käytiin Rampea läpi jo etukäteen :) Sikäli ei kaukaa haettu ajatus, sillä kehää kiertäessämme ja sanelun ollessa vielä kesken kehäsihteeri kaivoi jo ruusukkeet valmiiksi käteensä ja tuli odottelemaan "valmiiksi".

Niin, Rafan kasvattajakin oli turistina paikalla, ihan ex-tempore lähdöllä. En tiennyt hänen tulostaan joten ajattelin ensin että siellä oli joku kaksoisolento kelpien pennun kanssa, mutta ihan ehta Kirsi se olikin. Kiva tavata, aiemmin kun ollaan nähty naamatusten vain kerran.

Ja onhan meillä synttäreitäkin vietetty, Rafa täytti toinen päivä kaksi vuotta. Onnittelut täysi-ikäiselle!